avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA-contabilitate in partita simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA-contabilitate in partita simpla

Buna ziua, am deschis un pfa administrator imobile. Intrebarea mea este legata de contabilitatea pe care trebuie sa o tin, adica ce tip de registre si care dintre ele trebuie snuruite si inregistrate la finante. Alta intrebare este legata de tipul cheltuielilor care se pot deduce din veniturile pe care le realizez. Daca cineva poate sa ma indrume prin neantul acestor documente contabile, va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
voichita_b, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:18, 26 Aprilie 2013
Veti achizitiona registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar pe care le veti lega si viza la administratia financiara.
Si registrul unic de control cumparat de la administratia financiara.
Daca ati optat sa platiti impozit pe venit in sistem real, (veti tine contabilitate in partida simpla, veti completa acel registru jurnal de incasari si plati), aveti la art. 48 din codul fiscal, informatii despre tipurile de cheltuieli deductibile total sau partial [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac dupa ce obtin certificatul de inregistrare de la onrc? bogdan_i bogdan_i Buna ziua, Azi mi-am obtinut certificatul de la ONRC pentru PFA. As dori sa stiu ce pasi mai trebuie sa fac in continuare? Am inteles din unele surse ca ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala octavian c. octavian c. vreau sa aflu ce implica o intreprindere individuala,ce acte sunt necesara,taxe si impozite aferente, rulaj maxim,platitor sa nu tva ,diferentele fata de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate p.f.a. sama sama sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/ ce fel de contabilitate se tine si cum? am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)