avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Tranzactii comerciale intre SRL cu asociat comun
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Tranzactii comerciale intre SRL cu asociat comun

o persoana fizica detine 70% din partile sociale ale unei SRL si 100% din partile sociale ale altui SRL. intre cele doua SRL, la care persoana fizica este asociat, se pot face tranzacii comerciale? Si o baza legala, va rog. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 12:37, 26 Aprilie 2013
da se pot. nu -ti trebe baza legala ca nu interzice nimeni. problema e ca tranzactiile sa se faca la pretul pietei nu sub acest pret. cand va veni fiscul in control daca i se apre ceva in neregual iti va cere sa faci dosar de preturi de transfer, iar asta costa muuulllltttt. asa ca ai grija ce si cum vinzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui teren de catre un srl catre unul dintre asociati micellinne micellinne Am un teren detinut de un SRL si vreau sa il vand unei pf, respectiv unuia dintre asociati. as dorii sa stiu la ce pret pot vinde. am posibilitatea de a vinde ... (vezi toată discuția)
Plata facuta de srl a unei facturi emise de pfa anca_cristiana anca_cristiana Buna ziua! Am si eu o intrebare: sunt administrator si actionar la un SRL care este promovat in mediul online de un site realizat si intretinut de catre sotul ... (vezi toată discuția)
Detin un pfa si un srl voicud voicud Detin un PFA propriu, cu cod CAEN pentru activitate comerciala, cat si un SRL, ambele neplatitoare de TVA. Pot cumpara pe numele meu sau pe SRL-ul meu de la ... (vezi toată discuția)