avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Detin un PFA si un SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Detin un PFA si un SRL

Detin un PFA propriu, cu cod CAEN pentru activitate comerciala, cat si un SRL, ambele neplatitoare de TVA. Pot cumpara pe numele meu sau pe SRL-ul meu de la PFA-ul meu (produse achizitionate pe PFA-ul meu, apoi vandute mie insumi sau SRL-ului meu)?
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: voicud , utilizator 11:39, 10 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate dar va trebui sa aveti grija la pretul cu care vindeti .
Intrucat cele doua entitati ( PFA si SRL) sunt afiliate va trebui sa respectati pretul de piata.

" (4) Tranzacțiile între persoane afiliate se realizează conform principiului valorii de piață. În cadrul unei tranzacții, al unui grup de tranzacții între persoane afiliate, organele fiscale pot ajusta, în cazul în care principiul valorii de piață nu este respectat, sau pot estima, în cazul în care contribuabilul nu pune la dispoziția organului fiscal competent datele necesare pentru a stabili dacă prețurile de transfer practicate în situația analizată respectă principiul valorii de piață, suma venitului sau a cheltuielii aferente rezultatului fiscal oricăreia dintre părțile afiliate pe baza nivelului tendinței centrale a pieței. "
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto de pe firma suspendata Miorel Cucoanes Miorel Cucoanes Buna ziua! Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns. Am o firma care este pusă pe pauza, și am o mașină pe firma, cum pot trece mașină de pe firma ... (vezi toată discuția)
Mașina de pe mine persoana fizică pe pfa-ul meu. gpapfa gpapfa Buna seara , am o mica nelămurire și as dori va rog puțin ajutor . Problema stă in felul următor : am cumpărat o mașina de la persoana fizică am făcut ... (vezi toată discuția)
Firme cu aceiasi actionari PaulHaiducu PaulHaiducu Doua srl-uri cu aceiasi actionari, pot desfasura activitati de vanzare cumparare, sau alte contracte de prestari servicii (vezi toată discuția)