avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contract între PFA si SRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contract între PFA si SRL

Bună ziua, am o nelămurire: dacă am un PFA cu normă de venit pe consultanță IT si un SRL pe activități de design, pot să închei un contract între cele 2, ca să pot scoate banii din SRl lunar (altfel doar trimestrial pot cu bilanț intermediar)?
Cel mai recent răspuns: rakkenrol , utilizator 20:15, 11 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti dar aveti grija la contractul dintre PFA si SRL ca sunt persoane afiliate si pretul trebuie la valoarea de piata , altfel ANAF poate reincadra tranzactiile sa reflecte pretul de piata.

ART. 11 - Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal

(1) La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuții sociale obligatorii, autoritățile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacție care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacții/activități pentru a reflecta conținutul economic al tranzacției/activității.

(4) Tranzacțiile între persoane afiliate se realizează conform principiului valorii de piață. În cadrul unei tranzacții, al unui grup de tranzacții între persoane afiliate, organele fiscale pot ajusta, în cazul în care principiul valorii de piață nu este respectat, sau pot estima, în cazul în care contribuabilul nu pune la dispoziția organului fiscal competent datele necesare pentru a stabili dacă prețurile de transfer practicate în situația analizată respectă principiul valorii de piață,
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme cu aceiasi actionari PaulHaiducu PaulHaiducu Doua srl-uri cu aceiasi actionari, pot desfasura activitati de vanzare cumparare, sau alte contracte de prestari servicii (vezi toată discuția)
Detin un pfa si un srl voicud voicud Detin un PFA propriu, cu cod CAEN pentru activitate comerciala, cat si un SRL, ambele neplatitoare de TVA. Pot cumpara pe numele meu sau pe SRL-ul meu de la ... (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic (si administrator) Corneliu.B Corneliu.B Buna ziua Sunt asociat unic (si administrator) intr-un srl inregistrat pt scopuri tva si care din 2023 va intra la impozit pe profit. Acest srl nu are ... (vezi toată discuția)