avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sunt asociat unic (si administrator)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sunt asociat unic (si administrator)

Buna ziua

Sunt asociat unic (si administrator) intr-un srl inregistrat pt scopuri tva si care din 2023 va intra la impozit pe profit.
Acest srl nu are nici un angajat.
Aceasta firma o folosesc preponderent la schimburi intracomunitare.

Incepand cu 2023 vreau sa deschid un srl micro cu impozit pe venit care NU va fi inregistrat pt TVA.
La acest srl urmeaza sa detin si calitatea de angajat.

Ambele firme au ca scop de activitate servicii de proiectare mecanica (inginerie).

Intrebarea este daca pot emite facturi intre cele doua companii (facturile vor fi emise de catre micro srl)? Ce reglementari sunt referitor la acest lucru ?

Multumesc
Corneliu
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2022
Corneliu.B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 15:52, 22 Decembrie 2022
se pot face facturi intre firme , dar aveti grija la preturile practicate , cele doua firme fiind afiliate trebuie respectat pretul de piata.

" art 11 Cod fiscal (4) Tranzacțiile între persoane afiliate se realizează conform principiului valorii de piață. În cadrul unei tranzacții, al unui grup de tranzacții între persoane afiliate, organele fiscale pot ajusta, în cazul în care principiul valorii de piață nu este respectat, sau pot estima, în cazul în care contribuabilul nu pune la dispoziția organului fiscal competent datele necesare pentru a stabili dacă prețurile de transfer practicate în situația analizată respectă principiul valorii de piață, ""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin un pfa si un srl voicud voicud Detin un PFA propriu, cu cod CAEN pentru activitate comerciala, cat si un SRL, ambele neplatitoare de TVA. Pot cumpara pe numele meu sau pe SRL-ul meu de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto de pe firma suspendata Miorel Cucoanes Miorel Cucoanes Buna ziua! Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns. Am o firma care este pusă pe pauza, și am o mașină pe firma, cum pot trece mașină de pe firma ... (vezi toată discuția)
Contract între pfa si srl rakkenrol rakkenrol Bună ziua, am o nelămurire: dacă am un PFA cu normă de venit pe consultanță IT si un SRL pe activități de design, pot să închei un contract între ... (vezi toată discuția)