avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat - separare pe zet vanzari de marfa si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat - separare pe zet vanzari de marfa si vanzari de produse finite

buna ziua. am o situatie cu o firma care are un bar iar in acel bar vinde sucuri (care intra ca marfa cu nir cu adaos) si bauturi si mancare (care intra ca materii prime cu nir fara adaos). pe raportul zet zilnic ei imi scot doar o suma pentru venit si nu este separat vanzare marfa si vanzare produse finite iar cei de la care au cumparat casa de marcat au spus ca nu pot face aceasta separare pe raportul zet. este cumva o lege care ii obliga pe vanzatorii de case de marcat sa faca aceasta separare pe zet daca este necesar?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 13:46, 26 Aprilie 2013
Se poate face aceasta separare pe zet.:) Una din casele de marcat cu care lucrez eu imi da, ca raport "Z" la finalul zilei un zet cu valoarea vanzarii de marfuri si unul cu valoarea prestari lor de servicii. :) Mi se pare aiurea de tot sa nu puteti separa venituri le din vanzarea marfurilor de cele din vanzarea produselor finite..Sunt evidente separate/gestiuni distincte...:thumbdown:
Chemati firma care v-a fiscalizat casa si va introduce departamente codificate si va scoate "z" separat,este obligatoriu sa aveti codificat separat ,nu amestecati marfa cu ce vindeti ca si produs finit..
Succes!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Atelier vulcanizare karina11 karina11 buna ziua, am deschis de curand un atelier de vulcanizare auto unde avem spre vanzare anvelope ca si marfa si petice, contragreutati, snururi ca si ... (vezi toată discuția)