avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Atelier vulcanizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Atelier vulcanizare

buna ziua, am deschis de curand un atelier de vulcanizare auto unde avem spre vanzare anvelope ca si marfa si petice, contragreutati, snururi ca si consumabile. Consumabilele le introduc cu nir si pun pret de vanzare?cum ar fi bine?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:32, 11 Noiembrie 2014
Buna ziua,
Puneti pret de vanzare daca le vindeti, ceea ce inseamna ca vor fi tot marfuri.
Pentru ce vindeti ca marfa (anvelopele) la achizitie intocmiti nir la fiecare factura in care treceti si adaosul procticat de firma.
Pentru ce folositi activitatea de service, intocmiti nir la fiecare factura dar nu mai treceti adaos.
La nivelul punctului de lucru aveti o gestiune pentru ce vindeti ca marfa (anvelope), completati registrul de gestiune zilnic in care treceti intrarile conform nir-uri si descarcarea din gestiune conform rapoartelor z scoase de la casa de marcat.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Gestiune globala vidiva vidiva in 2009 s-a tinut gestiunea global. normal trebuiau sa fie 2 gest. prog de conta le-a inreg si desc ca atare. e gresit? daca da , ce se mai poate face ? pt ... (vezi toată discuția)
Evidenta marfuri in comertul cu amanuntul corinachivu corinachivu In cazul activitatii de comert cu amanuntul destinat persoanelor fizice, am obligatia de a detine casa de marcat fiscala si de a elibera clientului l vanzarea ... (vezi toată discuția)