avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare medicala gradul 3 versus indemnizatie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare medicala gradul 3 versus indemnizatie handicap accentuat

Am si eu o rugaminte daca ma puteti lamuri-cunosc o persoana apropiata care a obtinut grad de handicap accentuat pe timp de 1 an cu indemnizatia aferenta si simultan pensie medicala gradul 3 cu capacitate de munca redusa la jumatate cu nivelul material aferent.Ce vreau eu sa ma lamuresc cele doua sume de bani pe care ar urma sa le primeasca sunt incompatibile intre ele[trebuie sa renunte la una,eventual la cea mai mica] sau se pot cumula?Va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti,ca de la casa de pensii am fost lasati in ceata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:07, 27 Aprilie 2013
Indemnizatia de handicap se poate cumula cu orice ce fel de pensie.
1. Pensia de invaliditate o primeste de la Casa de Pensii iar indemnizatia de handicap de la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala.

2. Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Cumul pensie, indemnizatie, alte venituri piticutu piticutu As dori sa imi raspundeti daca o persoana care are pensie de limita de varsta si pensie de handicap accentuat grad 2, poate face inventar la o societate de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie primarie Emanuela1993 Emanuela1993 Buna ziua, mama mea este o persoana cu handicap 2 accentuat care primeste lunar ajutor de handicap de la DGASPC si are si pensie de invaliditate gradul 1 care ... (vezi toată discuția)