avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie, indemnizatie, alte venituri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie, indemnizatie, alte venituri

As dori sa imi raspundeti daca o persoana care are pensie de limita de varsta si pensie de handicap accentuat grad 2, poate face inventar la o societate de vandut ziare (intr-o singura zi din luna se duce la chioscul de ziare si le numara). asta este toata treba pe care o face - intr-o singura zi dintr-o luna face inventarul. are voie sau nu? trebuie sa renunte la pensia de handicap sau nu? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:57, 27 Noiembrie 2010
Gradul II de invaliditate presupune peirderea capacitatii de munca, deci nu poate presta nici o activitate fara sa renunte la pensie
piticutu a scris:
As dori sa imi raspundeti daca o persoana care are pensie de limita de varsta si pensie de handicap accentuat grad 2, poate face inventar la o societate de vandut ziare. (...) trebuie sa renunte la pensia de handicap sau nu?

O persoana nu are cum sa primeasca doua pensii din sistemul public de pensii.

Persoana pentru care intrebati beneficiaza de pensie pentru limita de varsta conform Legii nr. 19/2000, si de o indemnizatie pentru ca este incadrata in grad de handicap, conform Legii nr. 448/2006. Orice alta situatie este exclusa. Persoana respectiva poate sa faca, linistita, inventar la societatea care vinde ziare, nu trebuie sa renunte la indemnizatie.

Probleme ar fi fost doar daca persoana pentru care intrebati ar fi beneficiat de pensie de invaliditate gradul II, dar nu este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Angajare dupa pensie de invaliditate valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala gradul 3 versus indemnizatie handicap accentuat florinanton47 florinanton47 Am si eu o rugaminte daca ma puteti lamuri-cunosc o persoana apropiata care a obtinut grad de handicap accentuat pe timp de 1 an cu indemnizatia aferenta si ... (vezi toată discuția)