avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituirea contributiei la fondul de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituirea contributiei la fondul de sanatate

Buna ziua,am o vechime neintrerupta in munca de 27 ani.Acum urmeaza sa ma stabilesc in Elvetia in urma casatoriei cu un cetatean elvetian.As dori sa stiu daca in acest caz se restituie contributia la fondul national de asigurari de sanatate.Mentionez ca in 27 ani nu am beneficiat de servicii medicale de stat(doar private) cu toate ca am cotizat 27 ani.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:27, 1 Martie 2009
Chiar daca nu ati beneficit niciodata de servicii medicale de stat, aceasta contributie nu se restituie.:)
Intradevar, nu veti putea solicita restituirea sumelor retinute ca si contributie la fondul national de asigurari de sanatate, chiar daca nu ati beneficiat de servicii medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cas actb actb Buna ziua, pe principiul \"cand nu ai de lucru iti faci de lucru\", va deranjez cu urmatoarea intrebare: exista vreo cale legala prin care un angajat sa ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie facultativa, vechime in specialitate - concediu pentru cresterea copilului florentina_cfm florentina_cfm Va rog sa-mi spuneti daca pe perioada concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani se retine si varsa cotizatia de pensie pentru pilonul de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste ... Valeriaaaa Valeriaaaa Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste stagiul de cotizare la cass aferente ultimelor 6 luni.De aproximativ 2 ani sunt in litigiu ... (vezi toată discuția)