avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se pot impune restrictii de circulatie pe un drum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se pot impune restrictii de circulatie pe un drum asfaltat pe banii comunitatii?

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: strada pe care stau apartine de un municipiu resedinta de judet intr-o zona cu case de vacante in care nu este apa curenta, gaz metan, canalizare. Prin efort financiar al comunitatii - cca 45 case - am construit un bazin de apa si am instalat apa curenta in fiecare casa. Acum in discutie este un drum. Drumul care face legatura intre case exista din 1965 si este un fost drum forestier pe care noi l-am intretinut cum am putut. Am cerut primariei locale sa ne asfalteze drumul dar raspunsul lor a fost ca avind in vedere ca primaria nu are extras CF pe tot drumul nu poate sa faca aceasta investitie. Unii dintre noi sintem proprietari pe drum dar nu pe toata lungimea lui de cca 3 km. Anul trecut in octombrie primaria ne-a informat ca va asfalta cca 300 m dar numai zonele in panta. Ca sa nu raminem doar cu 300 m de asfalt toata comunitatea am dat bani si am astfaltat si restul de drum de cca 2700 m, adica primaria a asfaltat 10 % si noi 90 %. Acum dupa astfaltare avem foarte multi "vizitatori" inclusiv masini de mare tonaj care transporta lemne. Iata si intrebarea: avind in vedre ca drumul se va deterioara in timp si in scopul de a ne proteja investitia si de a-l intretine in timp putem sa restrictionam accesul pe acest drum altor persoane decit celor care au contribuit la asfaltare? Daca DA in ce temei - lege, HGL, etc. Daca NU ce putem face ca sa ne protejam investitia? Putem cere o taxa de acces a drumului?
Va multumesc anticipat pentru un raspuns.
P.S. Multumesc si pentru rabdarea de a citi un text asa de lung.

Alte discuții în legătură

Turnat asfalt pe drum, nu mai pot sa ies in curte ardeleanu100 ardeleanu100 Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine; Am o casa la tara, langa drum,zilele trecute o venit randul sa refaca covorul asfaltic,toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Deteriorare drum public SergiuConstantin98 SergiuConstantin98 Buna ziua! In urma cu aproximativ 60 de zile am comandat o masina de mare tonaj cu nisip la o casa in constructie. Casa este pe o straduta care se ramifica din ... (vezi toată discuția)
Blocare acces utilaje pompieri și ambulanță Carmenpostolache Carmenpostolache Bună ziua! Suntem o stradă de aproximativ 10 case nou construite (cu autorizații in regula de vreme ce majoritatea caselor sunt cumpărate prin credite ... (vezi toată discuția)