avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul/vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul/vecinii

Buna ziua. Sper ca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema:

in ianuarie m-am trezit cu 2 persoane pe lista de plata a intretinerii desi locuiesc singura. Am vorbit cu administratorul, i-am explicat ca stau singura, mi-a zis ca a avut reclamatii de la vecinii de palier ca sunt mai multe persoane si in consecinta a trecut 2 la plata intretinerii. Vecinii astia ai mei sunt pensionari si probabil nu au ce face decat sa le poarte altora de grija, numai ca la mine chiar nu mai locuieste alta persoana. Prieteni in vizita vin, ca e normal, in weekend de obicei, dar pleaca acasa la ei apoi. Am zis ok, platesc de data asta asa ca nu-mi place sa ma cert urmand ca de luna urmatoare sa revina o singura persoana pe lista. Administratorul a fost de acord. Luna februarie a fost ok iar acum cand s-a afisat intretinerea pentru martie figureaza iar doua persoane. E clar ca nu e o gresala si probabil din nou vecinii au facut "reclamatie" dar nu stiu cum sa procedez sau unde pot sa ii fac reclamatie administratorului. Mai mult decat atat, nu stiu cum as putea demonstra ca aici chiar nu locuiesc 2 persoane.
Avem doua camere de luat vederi la intrarea in bloc dar tot nu-i un argument solid daca le cer sa verifice ca intru sau ies singura din bloc pentru ca i-am spus asta administratorului si mi-a zis sa-mi pun camera in fata usii mele sa ii arat ca la aia de la intrare nu poate verifica la ce apartament merge lumea care intra in bloc.
Are cineva idee cum as putea proceda?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: deutza7 , utilizator 09:07, 29 Aprilie 2013
in primul rand nu trebuia sa platiti cand v-a incarcat cu inca o persoana.

numai in situatia in care o persoana locuieste mai mult de 15 zile in proprietatea dvs. in temeiul disp. art 17 al r) din HG nr 1588/2007 aceasta este introdusa in calculul cotelor de contributie.

solicitati printr-o cerere un raspuns din partea administratorului cu privire la motivul ptr care a adaugat inca o persoana la intretinere si prezentarea temeiului legal si a dovezilor (reclamatiile vecinilor, declaratiile martorilor, numele persoanei, etc).

la sfarsitul epistolei adaugati ca veti face o sesizare la primarie privind abuzul si il veti actiona in judecata daca nu va restituie suma achitata in plus ptr luna in care a adaugat in mod abuziv persoana suplimentara.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
cyan, moderator
Sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari cu problema cu care va confruntati,subliniind aspectul ca nu detineti persoane care sa locuiasca temporar in apartament
Multumesc frumos pentru sfaturi. Am sa intocmesc cererea prin care solicit raspunsul administratorului. Presedinte este tot administratorul, asa ca este inutil sa il sesizez :)

Multumesc inca o data
Nu este legal ca administrator sa fie presedintele asociatiei....nici viceversa.
Aveam o banuiala ca nu ar fi legal dar bine ca mi-ati confirmat, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Inchiriere locuinta soarelucia soarelucia ce se intampla la o reclamatie privitoare la ocuparea unei locuinte fara contract de inchiriere ? (vezi toată discuția)
M-am trezit peste noapte cu o persoana in plus la intretinere. Cionutcrom Cionutcrom Buna ziua, Problema se prezinta in felul urmator: In timp ce doream sa discut cu administratorul blocului in care locuiesc despre galagia facuta de vecinii ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi reclamat administratorul? Anca1972 Anca1972 Buna ziua, As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca: 1. asociatia noastra este ... (vezi toată discuția)