avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pierdut carte de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pierdut carte de munca

Buna ziua
Incerc sa-mi refac vechimea in munca,fara carte de munca care a fost pierduta de ultima intreprindere unde am lucrat pana in 1982. In ultimii doi ani, am capatat adeverinte oficiale de la fiecare loc de munca unde am muncit din 1971 pana in 1982 cand am emigrat legal. Pentru casa depensii e nevoie ca cartea de munca sa fie declarata pierduta in Monitorul Oficial. Din pacate nici-o institutie nu a pastrat numarul cartii de munca. Monitorul official nu poate sa declare pierduta cartea de munca fara numarul de inregistrare al actului. Sunt intr-un total impas (cerc vicios),. Am toate datele unde am lucrat, toate documentele sunt officiale dar nu pot fi folosite pentru ca nu am numarul cartii..Cum pot sa gasesc numarul daca cartea de munca e pierduta? Toate institutile la care am lucrat au declarant ca nu poseda acest numar. Trebuie sa merg la tribunal ca sa trec peste acest impediment?
Poate ca exista o cale pe care nu pot s-o descopar locuind in afara tarii.
Multumesc anticipat pentru informatii.
George Winter
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 28 Aprilie 2013
societatea care a pierdut cartea de munca trebuie sa o refaca.
ITM trebuie sa aibe toate datele.se poate reface cartea de munca si in baza CNP.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu era ITM-ul in vremea aceea .. este doar un raspuns dat de dragul postarii.

Seria si numarului carnetului de munca se poate obtine daca exista anumite documente emise de catre angajatorii din perioada mentionata de dvs ....

Nici Casa de pensii si nici ITM-ul, in prezent, nu detin o astfel de baza de date ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare numar carnet de munca Winter Winter Buna ziua Cum as putea recupera nmarul carnetului de munca pentru a fi declarat pierdut la Monitorul Oficial. Toate intreprinderile la care am lucrat au ... (vezi toată discuția)
Emigrat 1982, carte de munca pierdut/ facut disparut de guvern Winter Winter Buna ziua, Locuiesc in SUA. Am emigrat legal in 1982. La data plecarii mi s-a refuzat eliberarea cartii de munca. In 1984 am primit o adresa la Ambasada ... (vezi toată discuția)
Refuzarea refacerii cartii de munca BNikoci BNikoci Buna ziua! In anul 1998 mi-am luat cartea de munca de la institutia la care am lucrat /Sf.Gheorghe/si am pierdut-o. Sunt nascut in 1975 si am 2 ani vechime ... (vezi toată discuția)