avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alcoolemie luata fara vointa salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alcoolemie luata fara vointa salariatului

Unui salariat aflat in stare de ebrietate vizibila i s-a luat sange impotriva vointei sale. La test i s-a constatat o alcoolemie de 2,10.I se poate aplica sanctiunea diminuarii salarului de baza chiar daca i s-a luat sange impotriva vointei sale? E valabila proba de sange?I se poate desface contractul de munca pt. o astfel de fapta?
Mentionez ca e spital si de asta i s-a luat sange direct de asistent
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:01, 1 Aprilie 2005
nu este necesara proba de sange pentru ai desface CIM-ul, este suficient refuzul de a se supune testului alcoolscopic si marturia cel putin a unei persoane, privind refuzul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test alcoolemie izabela_wt izabela_wt Am si eu o nelamurile. Daca sunt oprita in trafic am obligatia de a efectua testul de alcoolemie sau ramane la latitudinea mea sa aleg? Voi fi sanctionata sau ... (vezi toată discuția)
Utilizarea etilotestului intr-o firma privata Adina1982 Adina1982 Buna ziua! Nu demult m-am confruntat cu o situatie careia nu i-am gasit nici pana azi rezolvare de aceea am decis sa cer si sfaturile voastre. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)