cand tata a decedat era o datorie de 4500 ron la curent la o casa dupa decesul lui aceasta a mai crescut cu 2000 de ron deoarece mama nu a mai platit curentul deloc la aceea casa mentionez ca casa este pa numele la amandoi sotii . eu nu am stiut de acesta situatie si am acceptat succesiunea pur si simplu la notar iar dupa 1 an am facut si actele de succesiune unde s-au stabilit cotele sunt singurul copil ....acum mama spune ca eu trebuie sa platesc acea factura deoarece eu stau in acea casa demai bine de 6 ani de cand traia si tata . mentionez cu 3 luni inainte de semnarea mostenirii la notar electrica a taiat curentul la aceea casa deci eu nu am nici acum curent fapt pentru care am investit in panouri solare si nu cred ca trebuie sa platesc eu curentul acelui imobil,deoarce casa nu a fost pe numele meu. va rog un sfat ce trebuie sa fac in continuare deoarece mama ma ameninta ca le spune celor de la elecrtica sa ia acea casa in locul datoriiei de 86000 ron cu dobanzi cu tot si eu sa raman fara casa daca nu platesc .... nu am facut paryaj succesoral. de ce nu plateste ea nu poate sa ai opreasca di pensie? va rog un sfat ceva cum se procedeaza? pot sa pierd casa mostenita ? sau nu
asa mi se pare si mie corect numai ca mama le spune celor de la o firma de recuperari spune ea ...ca este mereu sunata de acestia le spune ca ea nu are de unde sa plateasca si sa ia aceea casa de la tara cu datoria sa o scoata la licitatie etc etc asta doar ca sa raman eu fara nimik si sa ma forteze intr-un fel sau altul spune ea sa platesc eu toata suma ca ea nu are treaba......poate sa facaasta adica sa le recomande acelor juristi sa bage casa la licitatie? sau vorbeste aiurea.....va multumesc pentru promtitudine !
am incercat sa explic la fel sa platim in cote dar refuza .....cand este sunata de acea firma le spune. LUATI CASA PE MINE NU MA INTERESEAZA NU AM BANI !!!! eu am fost la electrica si am incercat sa iau legatura cu un jurist de acolo dar.....nu sunt de gasit nu au birou nimik eu pot sa platesc doar cota mea dar cine spune ca este legal si pe urma cu restul ce se intampla recupereaza de la ea sau ma trezesc ca sar tot pe mine sa le achit si restul.....cine stabileste acest aspect ? trebuie sa ma judec ?
Succesiune dupa tata
GEORGECT
TATA A DECEDAT PE 26.06.2012 IN TERMEN DE 2 LUNI AM FACUT O DECLARATIE DE ACCEPTARE PURA SI SIMPLA A SUCCESIUNII LA NOTAR IMPREUNA CU MAMA MEA SUNT SINGURUL ... (vezi toată discuția)