avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Produs electrocasnic primit fara sa-l fi comandat si ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Produs electrocasnic primit fara sa-l fi comandat si obligatia de plata

Buna ziua, am primit zilele trecute prin curier un produs electrocasnic pe care nu l-am comandat. Mentionez ca nu am primit impreuna cu produsul nici certificat de garantie si nici factura pe numele meu. Numele si adresa mea apare doar pe foaia de expeditie a curierului. Exista posibilitatea ca dupa n anumit timp sa fiu obligata sa platesc produsul?.
Ceva tot ati facut de l-ati primit :)
Ati participat la vreun concurs sau ceva de genul acesta (tombola, ati completat sondaje online etc.)?

Nefiind produs solicitat prin comanda nu ar trebui sa fie nicio problema; faceti totusi un efort sa va aduceti aminte in ce conditii a intrat firma care vi l-a facut cadou in posesia datelor dvs. - nume, prenume si adresa, ca sa va linistiti complet.
Am comandat de la ei online si am cumparat si din magazin. Multumesc pt raspuns.
Nu stiu sa fi participat la vreun concurs.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Ares-3, moderator
Daca nu ati primit factura o fi un bonus, insa nu ar fi rau sa le trimiteti un e-mail ca sa aveti raspuns oficial.
am sunat si mi-au spus sa il consider cadou, intrucat nu exista nici o factura pe numele meu. Va multumesc pentru raspunsuri.
Sfatul meu este ca cel al colegei Ares, sa aveti si un raspuns scris, macar pe e-mail, ca sa nu va treziti peste o luna cu somatie sa il platiti, sau ca de fapt era bonus la nu stiu ce promotie de pe site si urmeaza sa platiti ulterior produsul principal, etc..

Se practica tot felul de sisteme, eu nu cred in cadouri dezinteresate.

Un exemplu:
O colega a mea a primit in acelasi mod o carte gratuit.
Ulterior i s-a trimis o alta carte la un pret exagerat si i s-a comunicat ca tocmai a acceptat sa cumpere o serie de 11 (unsprezece) alte carti. Cand a replicat ca nu i s-a spus, i s-a raspuns candid ca promotia este publica pe site.
Sper sa nu fie cazul si la dvs., dar nu strica sa va asigurati.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani justinmeal justinmeal Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu ... (vezi toată discuția)
Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)
Este ilegal? nicky.qo nicky.qo Buna ziua. Am intampinat o situatie si nu stiu daca este ilegal sau nu, ceea ce am facut si daca da, ce consecinte poate avea actiunea mea. Am comandat ... (vezi toată discuția)