avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna,
M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, programul mi s-a "lungit" zilnic cu jumatate de ora, plus sambata, etc.
Am decis sa plec, dar nu mai pot acorda preaviz, pt ca deja am acceptat alta oferta si in 4 mai deja sunt plecat din tara. Ce pot face in cazul acesta sau ce se poate intampla in cazul in care angajatorul cere sa ii dau preaviz si eu nu mai vin la servici ?
Am inteles, si daca angajatorul si-a indeplinit obligatiile si partile nu se pun de acord in vederea demisionarii fara preaviz iar salariatul nu se mai prezinta la munca se inceteaza contractul prin abatere disciplinara?
Intr-adevar, absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
tudorvaleriu a scris:

1. Chiar daca se va ajunge la concedierea pe motive de indisciplina (absente nemotivate) nu va afecteaza cu nimic.

2. De aceea va recomand, in ultima instanta, sa lipsiti de la actualul loc de munca si sa dati curs ofertei de loc de munca.


Buna ziua,

sunt intr-o situatie asemanatoare cu cea descrisa aici (... ce se poate intampla in cazul in care angajatorul cere sa ii dau preaviz si eu nu mai vin la servici ? ...) si voiam sa ma asigur ca si la acest moment nu este o problema daca nu pot respecta preavizul de 20 zile, dat fiind ca am acceptat o alta oferta.
Daca sunt in preaviz pot semna un contract cu viitorul angajator?

Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
nacks, utilizator
1. Daca sunteti in preaviz puteti semna un nou c.i.m. cu un alt angajator.

art.35 alin.1 C.mun. - Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

2. Nerespectarea termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Demisie User789 User789 Buna ziua, mi-am dat demisia in ianuarie cu acordul partilor. Data de incheiere 5 mai 2020. Saptamana trecuta am pus problema sa existe intelegere sa pot pleca ... (vezi toată discuția)
Demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul? (vezi toată discuția)