avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce articol din cod penal incalca ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce articol din cod penal incalca ?

Un functionar public minte in declaratia de avere si omite sa declare toate casele si terenurile detinute de el. In declaratia de interese omite sa declare ca are si un SRL deschis pe numele lui. Ce lege incalca?

De asemenea, individul declara ca el are un venit anual de 9200 lei dar are case a caror autorizatie de constructie a fost aprobata la valoarea de 210.000 lei, numai una dintre ele. Unde pot sesiza ca fata de venitul declarat are bunuri ce depasesc cu mult venitul lui?



Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 18:25, 29 Aprilie 2013
Fapta se incadreaza la:

ART. 292
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Puteti face o sesizare la ANI - Agentia Nationala de Integritate.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte ilvims ilvims Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat ... (vezi toată discuția)
Nume fals MAlexandra MAlexandra ce pedeapsa primesti daca ai dat un nume fals la spital si apoi ai fugit? (vezi toată discuția)
Declaratii false la notar adrianaa89 adrianaa89 Ce risc exista in situatia in care se declara la notar ca esti necasatorit, desi este fals? (vezi toată discuția)