avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare din functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare din functie

Buna ziua. Am o intrebare. Seful meu este cercetat de parchet pentru conflict de interese si abuz in serviciu. Poate fi suspendat din functie pe perioada cercetarilor? Compania la care lucrez este compania de stat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 29 Aprilie 2013
Este personal contractual sau functionar public?
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Functionar public.
În practica autorităţilor administraţiei publice locale se întâlneşte urmatoarea practica: Ca urmare a începerii efectuării unei cercetări de către Parchet sau, după caz, de către Departamentul Naţional Anticorupţiel , conducatoru institutiei, prin dispoziţie personală, sesizează Comisia de disciplină din instituţia publică solicitându-i să propună suspendarea de drept a raportului de serviciu al funcţionarului de conducere în temeiul art. 94 alin. (1) litera n, care spune că raportul de serviciu se suspendă de drept, la propunerea motivată a comisiei de disciplină, atunci când funcţionarul public se află în perioada cercetării administrative, în situaţia în care funcţionarul public a săvârşit o abatere disciplinară şi poate influenţa cercetarea administrativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lacunã legislativã? - sanctionare imposibila din cauza procedurii Andreea_F Andreea_F Bună ziua!Mă ocup de resurse umane într-o instituție publică, și mă confrunt cu o situație mai specială: un coleg a plecat pur și ... (vezi toată discuția)
Functionar public suspendat si chemat la comisia de disciplina dreamlife dreamlife Un functionar public este suspendat de drept deoarece a fost trimis in judecata. In timpul suspendarii este chemat si la comisia de disciplina. Se poate sa mai ... (vezi toată discuția)
Suspendare legala? maya23 maya23 Buna ziua, Un primar care este cercetat penal poate sa emita o dispozitie pt suspendarea unui functionar public care este trimis in judecata de catre DNA pt ... (vezi toată discuția)