avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public suspendat si chemat la comisia de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public suspendat si chemat la comisia de disciplina

Un functionar public este suspendat de drept deoarece a fost trimis in judecata. In timpul suspendarii este chemat si la comisia de disciplina. Se poate sa mai fii chemat la comisie daca ai fost suspendat din functie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:00, 26 Aprilie 2016
Nu poate fi chemat daca raportul de serviciu este suspendat ... cercetarea disciplinara se suspenda penala revenirea salariatului la munca.
Părerea mea este că un funcţionar public al cărui raport de serviciu este suspendat poate fi chemat la comisia de disciplină iar fapta acestuia, sesizată ca abatere disciplinară, poate face obiectul cercetării administrative.

Pe de o parte, nu există o prevedere care să dispună contrariul şi, pe de altă parte, acest aspect rezultă din dispoziţiile art. 44, alin. (1) din H.G. nr. 1344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină. În cazurile prevăzute la acest articol comisia de disciplină are obligaţia să întocmească un raport prin care să propună suspendarea raportului de serviciu al funcţionarului public cercetat sau mutarea temporară a acestuia, după caz. Evident că cercetarea faptei continuă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de disciplina rodica_rodi rodica_rodi Daca comisia de disciplina, in urma unei cercetari disciplinare a unui functionar public a intocmit un raport cu sanctiunea propusa si i-a inaintat-o ... (vezi toată discuția)
Suspendarea mandatului membrilor comisiei de disciplinã Filip Alexandru Filip Alexandru La ce se refera mai exact, art.13 (1) lit.e din HG 1344/2007. (1)Mandatul de membru al comisiei de disciplină se suspendă în cazul în care: a)soţul, ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara cezarina66 cezarina66 Ma confrunt cu o situatie dificila si va rog sa ma ajutati. Am fost instiintata ca voi fi sanctionata prin comisia de disciplina a primariei si mutarea pe un ... (vezi toată discuția)