avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... comisia de disciplina
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

comisia de disciplina

Daca comisia de disciplina, in urma unei cercetari disciplinare a unui functionar public a intocmit un raport cu sanctiunea propusa si i-a inaintat-o primarului, iar partea vatamata (respectiv primarul) a depus o noua sesizare dar care viza aceeasi persoana si aceleasi fapte, motivand sa se reia cercetarea disciplinara si sa se propuna o alta sanctiune,(motivand ca nu poate aplica sanctiunea propusa de comisie-respectiv diminuarea drepturilor salariale pe o perioada de 3 luni cu 10%,deoarece functionarul public nu se mai prezentase la serviciu),atunci comisia de disciplina poate sa mai redeschida cazul si sa propuna o alta sanctiune si daca da, atunci trebuie sa intocmeasca un nou raport cu noua propunere?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 18 Ianuarie 2016
HG 1344/2007
art.50
(1) În termen de 10 zile calendaristice de la data primirii raportului comisiei de disciplină, persoana care are competenţa legală de a aplica sancţiunea disciplinară va emite actul administrativ de sancţionare.

(2) În cazul în care persoana care are competenţa legală de a aplica sancţiunea disciplinară aplică o altă sancţiune decât cea propusă de comisia de disciplină, are obligaţia de a motiva această decizie.

Asadar, conducătorul autorităţii publice are posibilitatea, potrivit art. 50 alin. (2)din H.G. nr. 1344/2007, să aplice funcţionarului public o altă sancţiune disciplinară decât cea propusă de comisia de disciplină, sub condiţia de a-şi motiva o astfel de decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina functionari publici birsany birsany buna ziua ! a fost sesizata comisia de disciplina de catre compartimentul resurse umane ca un functionar a lipsit 2 zile, fiind atasate la sesizare nota ... (vezi toată discuția)
Retrogradare secretar klaudia772001 klaudia772001 In cazul in care Comisia de Disciplina prin raportul elaborat propune retrogradarea din functie publica pe o perioada de pana la un an, in cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Raportul comisiei de disciplina este act jurisdictional? ContSters42601 ContSters42601 Va rog mult sa ma ajutati sa clarific o neintelegere.Act juricditional poate fi si raportul unei comisii de disciplina a functionarilor publici? (vezi toată discuția)