avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sanctiune disciplinara

Ma confrunt cu o situatie dificila si va rog sa ma ajutati.
Am fost instiintata ca voi fi sanctionata prin comisia de disciplina a primariei si mutarea pe un alt post, deocamdata nu cunosc acuzatiile concrete.
Intrebarea mea este :
- se poate efectua mutarea pe un alt post fara acordul meu?
- unde se contesta masura disciplinara?
Va multumesc anticipat.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: viorina67 , utilizator 20:25, 13 August 2012
"voi fi?" inseamna ca nu ati fost sanctionata inca. daca nu ati fost informata cu privire la abaterea disciplinara pentru care urmeaza sa fiti sanctionata inseamna pentru mine ca nu a avut loc inca cercetarea disciplinara.
pe scurt, trebuie sa stiti ca comisia de disciplina este sesizata mai intai despre o eventuala aabatere disciplinar a unui functionar, aceasta urmand a demara o procedura de cercetare, perioada in care aduna date si intervieveaza persoanele vizate precum si alte persoane relevante cercetarii, citandu-le in prealabil. la sfarsit comisia de disciplina decide daca va propune sanctionarea si modalitatea de sanctionare, sau clasarea sesizarii, dupa caz. conducatorul institutiei va aplica sanctiunea, la propunerea comisiei.
daca toate astea au avut loc, inseamna ca stiti care a fost abaterea pentru care ati a fost sanctionata.
ati pomenit de mutarea pe un alt post. probabil va referiti la mutarea temporara pe un alt post, pe perioada cercetarii disciplinare, pentru a nu putea influenta cercetarea. deci eu inteleg ca inca nu s-a finalizat cercetarea si nu stiti inca ce va propune comisia.
cu siguranta nu faceati referire la mutarea definitiva, deoarece aceasta este o modalitate de mobilitate in functia publica care necesita acordul dvs.
normele organizarii si functionarii comisiei de disciplina sunt reglementate de HG 1344/2007, pe care v-o recomand sa o cititi.
in acest act normativ la art. 51spune ca: - Functionarul public nemultumit de sanctiunea disciplinara aplicata o poate contesta, in conditiile legii, la instanta de contencios administrativ competenta.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt F.P. si am fost trimis in fata comisiei de disciplina , audiat, si mai sunt 2 zile si se fac 30 de cand s-a facut sesizarea. Daca nu primesc sanctiunea in acest termen pot scapa invocand art.252(fost 268 din C.M.-(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. , s-au sanctiunea imi poate fi aplicata si dupa aceasta data invocandu-se prevederile art. 77 alin 5 din Legea 188

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)
Mustrare scrisa ciancu ciancu Vă rog să mă ajutați cu părerea dumneavoastră... În speță, un funcționar public a fost sancționat cu mustrare scrisă ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina functionari publici birsany birsany buna ziua ! a fost sesizata comisia de disciplina de catre compartimentul resurse umane ca un functionar a lipsit 2 zile, fiind atasate la sesizare nota ... (vezi toată discuția)