avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare pentru frauda informatica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare pentru frauda informatica

am primit 3 ani cu suspendare pentru frauda informatica, procuratura a facut apel, vroiam sa stiu care sunt sansele, se poate modifica ceva si din suspendare sa se ajunga la executare la apel/recursul facut de procuratura? am recunoscut ceea ce am facut am mers pe 320 indice 1 sau cum ii zice pe recunoastere.. care sunt sansele sa nu primesc cu executare, aveam cazierul curat.. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
dinumarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 07:02, 20 August 2013
Salut, tocmai am primit 5 ani cu executare , prima oara imi daduse 3 ani cu suspendare, acum de la 3 ani cu suspendare sa ajung la 5 ani cu executare, ce se intampla in aceasta tara fratilor.. judecatori nu se uita in dosare, doar adauga ani cu pix-ul si atat, pt ce isi iau acesti oameni bani... nu pot sa cred, pt aceiasi chestie tot prin aceiasi judecatori , respectivi au primit 3 ani cu suspendare.. si erau si multi in dosar si a fost si mai nasol ca la mine..si cea mai mare condamnare a fost de 3 ani .. eu am recunoscut tot ce am facut, si am mai primit 2 ani peste cei 3... sunt multe chestii care nu am primit raspuns.. am sanse ca la inalta curte bucuresti in ultima instanta sa mai imi reduca din cei 5 ani .. sa raman la 3 ani cu suspendare? Nu pot sa cred in ce tara traiesc.. mi-au pus un prejudiciu imens .. nu exista nici o parte civila.. nici o plangere nimic, si imi da 5 ani .. cu executare.. am gresit si eu odata in viata mea.. ca na.. calculatoarele astea.. am luat-o in joaca.. ce pot sa fac?
Ce pot sa mai fac in cazul asta cu 5 ani de executare, mai ales ca judecatori cei de la parchet.. avocatu meu vorbea.. si ei nici nu erau atenti la ce vorbea.. isi pusese mana la gura si shoshoteau intre ei nici macar nu se uitau in sala.. astia sunt judecatori care judeca? sau sunt prea plictisiti.. si toata treaba este din pix, cum se trezesc ei.. am sanse sa cer rejudecarea dosarului.. sau sa fac o plangere undeva.. pt ca am vazut ca judecatori nu erau atenti la ce vorbeam noi in sala.. erau cu gandul in alta parte..sfatul meu este sa mearga si ei la un penitenciar sa vada conditiile de acolo si cum se traieste, eu am trecut prin asa ceva si am vazut cum e.. sunt sigur ca dosarul nici nu a fost studiat.. au adaugat ani doar din pix si atat.. daca toata lumea este judecata in felu asta.. imi pare rau ca m-am nascut in romania.. nu sau respectat multe chestii la proces.. imi bagase grup de la 3 la 15 ani .. daca poate sa imi spuna si mie cineva cei de la inalta curte de la bucuresti sunt la fel ca cei de la ploiesti.. sa shoshoteasca intre ei.. si sa nu fie atenti.. nu inteleg, ma lasa rece ...
La CA Ploiesti e dezastru ... in momentul in care mi-a dat cuvantul, am incercat sa explic un detaliu informatic si dupa un minut a urmat clasica intrebare "si in concluzie ce doresti tu de fapt?" . La ICCJ ai foarte multe sanse (mi-a fost redusa pedeapsa de la 5 ani cu executare la 3 ani cu suspendare pentru aceleasi infractiuni - prejudiciu acoperit - daca are vre-o importanta), deoarece judecatorii de acolo sunt niste persoane competente in toate puterea cuvantului, cunosc termeni informatici, CITESC DOSARUL, NU TE OPRESC DIN ULTIMUL CUVANT (totusi incearca sa contesti obiectiv).
Mare atentie la incadrari deoarece nu exista o practica unitara iar procurorii fac incadrarile dupa ureche, citeste legile informatice cu mare atentie! Iti recomand articolele domnului Maxim Dobrinoiu [ link extern ] / .
Nu pune problema in fata instantei ca nu exista plangeri penale, tot infractiune ramane chiar daca UP nu se pune in miscare la plangere prealabila.
Am sa iti dau un mesaj privat cu numarul dosarului meu (nu stiu daca a fost motivat inca deoarece pe internet nu apare, insa in arhiva e posibil sa fie, sunt totusi 6 luni si ceva).
Ar fi bine daca te-ai angaja, daca te-ai inscrie la o facultate (daca nu esti deja) ... conteaza incredibil de mult faptul ca incerci sa te reintegrezi.
P.S. Se subintelege ca trebuie sa te opresti din "nebunii" si sa iti valorifici legal cunostiintele.
Mult noroc!
Judecatorii de la ICCJ sunt atenti.
Probabil ca judecatorii din apel au fost foarte lamuriti din punctul lor de vedere si avocatul nu spunea nimic interesant ca sa le capteze atentia.
Va fi foarte greu acum la ICCJ deoarece plecati cu a doua sansa.
La nivel de curte de apel sunt foarte dure instantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procuratura mai poate face ceva? ruxandra42 ruxandra42 Buna seara. Ma numesc Ruxandra si intampin urmatoarea problema, mai exact nu stiu daca sa mai stau cu sufletul la gura sau sa ma bucur. Fiica mea a facut o ... (vezi toată discuția)
Cedo neluistrate5 neluistrate5 sunt condamnat an tara la cinci ani cu ezecutare pentru trafic de persoane dar din toate acuzatile care mau anvinuit nau nici un pic de adevar an declaratile ... (vezi toată discuția)
Despre infractiuni informatice BADESCU BADESCU Exista sanse ca in recurs, sa fie modificata o sentinta data de curtea de apel alba iuli , intr-un dosar instrumentat de actualul procuror general al rom? ma ... (vezi toată discuția)