avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie de intretinere

Rog foarte mult sa imi dati si mie urmatoarele lamuriri:
Am un salariu mult mai mic decit mi s-a stabilit in 2010 sa platesc o pensie de intretinere .
1 daca am venit brut 800lei si net 601 lei iar salariu minim brut pe tara =750 cum
mi se va stabili 25%?din salariu meu net 601 sau din sal brut pe economie?
2 daca aduc de la banca ca am credit se ia in consideratie sau tot 25%ramine?
parca legea spune pina la 25%din salariu si nu 25 %
3 pot sa cer sa aduca si sotia adeverinta ei de salariu caci are un salariu mult mai mare ca mine
4 trebuie sa ii fac interogatoriu fostei sotii?sa o intreb ce? ca e de acord cu "micsorarea pensiei"?sau nu mai trebuie interogatoriu .

Va multumesc foarte mult celor care imi raspundeti !

Pensia se va calcula din venitul net realizat de dvs. Poate fi stabilita si la mai putin de 25%, aduceti dovada si a altor obligatii.
Ce conteaza ca fosta sotie are salariul mai mare ?
Ca e de acord sau nu, poate scrie mama in intampinare. Nu prea conteaza daca e de acord sau nu, conteaza ca cererea dvs sa fie indreptatita.
multumesc !E nevoie sa aduc nu stiu ce certificat de mediere?ca am fost la mediator?
Da, veti prezenta si dovada ca ati participat la sedinta de informare.

www.avocatnet.ro/content/art...
Am citit ca pina la 1 august 2013 cererile nu vor fi respinse in caz de neprezentare la sedinta de informare,la mediator.Cum e pina la urma?
Nu vor fi respinse

Alte discuții în legătură

Reducere pensie alimentara nora_vasilescu nora_vasilescu As dori sa stiu daca in urma reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor se poate cere in instanta reducerea proportionala a pensiei alimentare, fara a mai urma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela blonda Mihaela blonda Buna ziua,sunt divortata si am un baietel de 6 ani iar el sta la tatal lui iar eu platesc pensie alimentara de 170 lei iar eu acuma stau cu altcineva si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 As avea nevoie de un model cerere pt reducerea pensiei de intretinere, multumesc. stiti daca aceasta actiune de reducere a pensiei alimentare pe motivul ... (vezi toată discuția)