avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,sunt divortata si am un baietel de 6 ani iar el sta la tatal lui iar eu platesc pensie alimentara de 170 lei iar eu acuma stau cu altcineva si urmeaza sa nasc,as dorii sa stiu si eu pensia alimentara tot atata o sa o platesc la baiat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:01, 14 Noiembrie 2016
Dupa ce veti obtine certificatul de nastere al celui de-al doilea copil, este necesar sa promovati o actiune de reducere pensie intretinere, urmand sa aratati ca mai aveti un copil in intretinere si sa depuneti in acest sens certificatul de nastere.
Pensia de intretinere se va stabili in cuantum de maxim 1/3 din venitul lunar realizat sau raportata la venitul pe economie dupa caz.

Art. 529 c.civ
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
...............................

Art. 531c.civ.
Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.


nu inteleg de ce mi s-a sters mesajul anterior cum ca ar fi off-topic.
Userul nu a mentionat ca plateste 25% din salariu. Din punctual meu de vedere poate sa castige mult mai mult si asta sa fi fost intelegerea la notar.
In conditiile astea, daca cere diminuarea pensiei alimentare nu va castiga nimic ba din contra.

Bun, azi cat castigati, ce reprezinta?
When a scris:

nu inteleg de ce mi s-a sters mesajul anterior cum ca ar fi off-topic.
Userul nu a mentionat ca plateste 25% din salariu. Din punctual meu de vedere poate sa castige mult mai mult si asta sa fi fost intelegerea la notar.
In conditiile astea, daca cere diminuarea pensiei alimentare nu va castiga nimic ba din contra.




Pentru ca a zis ca o sa nasca, ori va avea indemnizatie, ori nimic. Va avea contractul de munca ( daca are munca) suspendat.

de aia mi se parut offtopic intrebarea " cat castiga"
va multumesc pentru lamurire. Aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară goodrige goodrige Bună ziua, Plătesc pensie alimentară 20% din venit. Întrebare: Există posibilitatea ca aceasta să scadă dacă am un copil dintr-o nouă ... (vezi toată discuția)
Pensionar platitor sau nu de pensie de intretinere ralu_2008 ralu_2008 in situatia in care cel care datoreaza pensie de intretinere se pensioneaza, mai este obligat sa plateasca pensie de intretinere copilului sau major care isi ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere copil nemteanca nemteanca Buna ziua. Doresc sa ma lamuresc intr-o problema foarte importanta pentru mine. Sunt divortata de patru ani,in urma casatoriei rezultant un baiat. Fostul sot ... (vezi toată discuția)