avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sistem alarma obligatoriu mic magazin satesc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sistem alarma obligatoriu mic magazin satesc

Buna ziua,
Am un chiosc alimentar, 12 m2, zona rurala. M-a vizitat politia si mi-a pus in vedere sa-mi instalez un sistem alarma, cu firma specializata, ca ma lasa 1 luna si sa merg peste 3 zile la politie sa semnez un p.v. de luare la cunostinta. N-am fost la politie, eram nedumerit, nu-mi venea sa cred. Peste alte 6 zile, ieri, au venit iar 3 politisti, mi-au controlat marfa si actele, m-au chemat le sediul pol. sa dau declaratii si mi-au facut un p.v. cu amenda intre 2000 - 5000 lei pentru lipsa sist. alarma si seif metalic ptr. monetare. Am motivat ca acum nu am bani ptr. aceasta investitie, ca magazinul este de subzistenta. Chioscul are grilaje, incuietori si este luminat. Considerati ca s-a procedat corect? Este legal?
Cel mai recent răspuns: Doru Radu , utilizator 17:25, 11 Mai 2013
Cu societatile com., magaz. mari, baruri este o alta discutie, dar unde se incadreaza in aceasta lege un chiosc alimentar de 12 m2, PFA, situat la adresa de domiciliu? Si daca ar fi sa interpretam art.3 (3), conducatorii "sunt obligatisa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, iluminat de securitate, sisteme de alarmare sau alte asemenea mijloace...", trebuie sa le ai pe toate? In aceeasi logica, dumneavoastra ati vazut la orase, ca sa dau un exemplu vizibil, toate magazinele au si grilaje si obloane?, considerand ca au alarme, sa zicem (unele, ca nu au toate). Si m-a gasit pe mine ca nu am sist. de alarmare!!!














Am crezut la inceput ca, cei care raspund pe acest site nu vorbesc din auzite, daca nu merg direct la articolul de lege impricinat, macar fac apel la o judecata logica si de bun simt. Adica, unde este fraza din lege unde spune ca ".... cei care au magazine,... au obligatia sa..."? - Art. 2 (1) spune clar cui se adreseaza aceasta lege, iar PFA nu se incadreaza, nici la societati comerciale, nici macar la alte organizatii! PFA nu este o organizatie strict juridic, cautati definitia PFA si la organizatie!
- Si chiar daca ar fi o astfel de unitate, art 3(3) nu obliga sa se execute toate masurile enumerate. Conjunctia "sau" din cuprinsul articolului da posibilitatea executarii si a altor mijloace de siguranta, anuland obligativitatea instalarii unui sistem de alarma.. - Dupa legea 333/2003R, un sistem de paza se organizeaza de catre autoritatile locale, cu ajutorul Politiei. Pai, cei care nu sunt protejati de acest sistem nu trebuiesc anuntati?, oficial, respectandu-se cadrul legal! Sau vii asa, cu japca, sa dai amenzi! Eu, de unde sa stiu ca nu fac parte din acest sistem si trebuie sa-mi pun alarma? Iar amenzile nu le dai ptr. ca ti s-a pus tie pata, sau te-a trimis primarul sau mai stiu eu cine, sa aduci bani la buget, ci respectandu-se cadrul legal!

Am enumerat aceste 3 puncte unde s-a incalcat legea, de 3 ori in cazul meu, pentru care am facut contestatie (plangere contraventionala), in speranta ca vor mai citii si altii care au patit la fel!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Doru Radu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa sistem alarma la birou prezentare adelina prada adelina prada buna ziua. in urma cu 2 saptamani, am avut control de la politie la biroul de prezentare al firmei, unde specific ca nu am decat mostre care nu pot fi vandute, ... (vezi toată discuția)
Ce drept de control au agentii locali de politie intr-un magazin satesc? Doru Radu Doru Radu Buna ziua, 3 agenti ai politiei locale au venit in chioscul alimentar personal, statut PFA, mi-au pus in vedere sa-mi instalez sistem de alarma in 30 zile, sa ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 actualizata cu 40/2010 predescughe predescughe La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc ... (vezi toată discuția)