avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa pt masina inscrisa in tara 2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa pt masina inscrisa in tara 2008

Avem asa:

1 masina cu prima inmatriculare in 2008 in romania, cumparata de mine acum 2 luni. M-am lovit la transcriere de acel forumlar privind recuperarea/nerecuperarea taxei auto.

de la ANAF dupa depunerea cererii (in Timisoara) mi se spune ca acea masina NU APARE IN EVIDENTE ca si cum ar avea taxa platita. Adica, nu ca s-a platit si ca s-a recuperat, apare ca si cum nu s-ar fi platit niciodata.

cautat primul proprietar (eu sunt al 4-lea in ro) la Petrosani, omul spune ca a platit taxa si ca nu a dat statul in judecata pentru recuperare. nu mai are copie dupa chitanta, aia originala a ramas pe la politie, lui i-au dat o copie pe care nu o mai are.

mers din nou la ANAF, in continuare masina nu apare in baza de date. nici ca platita nici ca recuperata.

eu acuma ce pot face fratilor? raman cu masina inscrisa pe cine e ea acuma si mi-o iau doar in evidenta la impozite? daca vreau sa imi schimb numerele si sa o trec pe numele meu cum rezolv toata balacaria asta? mai astept vreo 2-3 ani pana se schimba guvernul iara? dau statul in judecata?

cum se poate ca o masina care are prima inmatriculare in 2008 sa NU AIBA TAXA PLATITA ? din cate stiu eu in 2008 nu prea erau procese de genul inscriem masina fara taxa... in cel mai rau caz ar trebui sa apara ca si platita si recuperata dupa cativa ani, dar in nici un caz NEPLATITA!

va rog idei sugestii / ajutoare ca ma apuca toti dracii ....
Cel mai recent răspuns: tvladan , utilizator 09:52, 1 Mai 2013
Mergeti la Serviciul inmatriculari si solicitati un duplicat din dosarul de inmatriculare, desigur serviciul unde s-a operat prima inmatriculare in 2008, s-a platit ori taxa de prima inmatriculare pana in iunie ori cea de poluare, mai ales daca acel prim proprietar isi aduce aminte ca a platit-o, exista si probabilitatea ca prin anumite proceduri legale, sa nu fi fost platita, in acest caz v-a mintit primul proprietar, trebuie deci sa verificati.
multumesc pentru raspuns si pentru sugestie. exact asa voi proceda. dupa ce voi avea copia chitantei cum ca s-a platit taxa, va fi suficient pentru cei de la ANAF, sau ei se vor lua in continuare dupa baza lor de date "foarte bine pusa la punct" ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto: dovada de la anaf privind taxa de poluare la al patrulea proprietar? LNE LNE Buna ziua, Astazi mi-a fost refuzata cererea de inmatriculare auto deoarece nu am adus adeverinta de la ANAF ca taxa a fost platita de primul proprietar si ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto schimbare proprietar smn smn Buna ziua, Am cumparat o masina din jud.constanta,inmatriculate in februarie 2013 in Romania(carte,talon,numere).Aceastei masini i s-a facutr cartea in ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)