avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... referitor mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

referitor mostenire

sintem 7 frati din care 2 decedati-dupa decesul parintilor mostenitori,a ramas casa si 5 hectare de pamint-acum dupa decesul mamei din feb.2009-vom fi chemati la notariat pentru dezbaterea succesiunii sau trebuie ca noi sa solicitam masa sucesoriala?daca 2 din frati a contribuit la intretinerea mamei la batrinete ,vor fi avantajati sau se va inparte in mod egal?
daca ceilanti frati cedeaza in favoarea altuia,se va tine cont?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:10, 1 Martie 2009
In locul fratilor decedati vin urmasii acestora.
Nu va cheama nimeni sa dezbateti mostenirea la notariat, dvs. fratii, trebuie sa va ocupati de asta. Pentru a reduce costurile, e bine sa stabiliti toti, de comun acord, cum se va imparti averea ramasa si sa va adresati, prin avocat (e de preferat), la instanta. Acolo se va imparti averea ramasa printr-o tranzactie si veti plati mult mai putin ca la notar. Atata timp cat va intelegeti, dvs. hotarati ce primeste fiecare, cine renunta la partea lui, etc. Instanta nu va face decat sa ia act de intelegerea mostenitorilor si va pronunta o hotarare care va fi titlu de proprietate petnru cei care vor primi bunurile ramase in urma defunctilor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire emil6702 emil6702 Dupa moartea mamei, coerezii si sotul supravietuitor, pentru simplificarea operatiunilor, au renuntat in fata notarului la actiunile la care aveau dreptul in ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure doior doior Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)