avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fara apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fara apa

Buna ziua tuturor , postez pt prima data pe acest forum in speranta de a ma lamuri asupra unei probleme.
Detin un apartament proprietate personala intr-un bloc .Ajungand acasa de la servici destul de tarziu ora 21pm, am obs ca nu aveam apa la robinet(baie si bucatarie). Dimineata acelasi lucru pana intr-un tarziu....de fapt ce se intamplase: eu stau la etj II iar vecinei de la parter ii era umed tavanul din baie, ca urmare impreuna cu "sefa" blocului a intrat in fiecare apartament de pe palier sa vada "cine o inunda".Mentionez ca a intrat in lipsa mea in casa, fiind lasata de tatal meu cu care locuiesc . Nu de la mine era pb....si s-a convins cu ochii ei dar....in acea seara ea impreuna cu sefa de bloc mi-au oprit apa. Mentionez ca nu avem contorizare individuala, ci contorizare de bloc. Acum eu am doua intrebari:
1. Este legal sa lasi un locatar fara apa timp de 24 ore atat timp cat iti platesti facturille luna de luna la Vital?
2.Are dreptul sa intre pe proprietate fara acordul meu?daca nu.....ce trebuie sa fac?pe viitor?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:32, 2 Martie 2009
1. Sigur ca nu e legal sa lasi un locatar fara apa, dar daca e vorba de un caz fortuit ( si este, avand in vedere defectiunea care trebuie remediata de comun acord cu cei direct implicati) atunci nu va puteti judeca doar pe acest aspect. Vedeti in acest sens L230/07 referitoare la asociatiile de proprietari.
2. Din punctul meu de vedere, nu a intrat nimeni in proprietatea dvs. fara acord; tatal a dat drumul la usa si bine a facut, acea defectiune trebuie remediata pentru ca toata lumea de acolo sa fie multumita.
In primul rand nu au intrat fara Dv., ci invitate de tatal Dv. pe care il recunoasteti de colocatar, nu? Deci a intrat legal.
In al doilea rand v-a lasat fara apa pentru ca apa s-a oprit de la robinetul de jos pana vor ajunge sa repare acolo unde s-a spart teava. Aceasta reparatie nu se executa instantaneu, ci poate dura si o zi ...si doua....dupa cum gasesc mester....dupa cat de repede se misca acesta....in fine..sunt mai multe cauze pentru care poate sa dureze atat.
Dv platiti la furnizorul de apa consumul de apa, nu si prestatia de a va fi asigurata apa non-stop. Asa ceva nu s-ar incumeta nimeni sa va ceara sa platiti pentru simplul motiv ca nu e sigur ca nu se sparge vreo teava pe undeva si trebuie oprita apa. E logic?
Da e logic;). multumesc pentru raspunsuri
#-o MA DA MARE-I " SEFA" DE BLOC! Pentru Julia_30: legislatia in vigoare nu face nicio referire la aceasta fuctie.ADMINISTRATORUL asociatiei de proprietari /locatari ce mai face ?
@radud62.....sefa de bloc e presedinta asociatiei....:), dar nu toata lumea se omoara sa stie termenii din lege...si nici nu e obligatoriu ca sa pui o intrebare si sa te faci inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie la subsol angelicalaura angelicalaura buna,sunt angy din constnta, in luna august s-a spart o teava la subsol si a curs 2 zile , vazand lista cu intretinerea am constatat ca sunt persoana care ... (vezi toată discuția)
Delimitare coloana comuna incalzire/responsabilitatea proprietarului leqchen leqchen Buna ziua, (incerc sa tin scurt primul meu mesaj pe acest forum) Ei: Bloc vechi, tevi vechi si ruginite, centrala proprie a blocului, fara robineti de ... (vezi toată discuția)
Schimbare robinet calorifer valyval valyval Buna ziua Vreau sa schimb un robinet la calorifer deoarece s-a defectat robinetul si curge apa si pentru asta va trebui golita instalatia de apa. ... (vezi toată discuția)