avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta teritoriala

Am un contract de inchiriere a unui spatiu in jud. Olt, deschizand punct de lucru acolo. Societatea are sediul social in jud. Constanta. Acum societatea este in litigiu cu proprietarul acelui spatiu, acesta depunand cerere de chemare in judecata la instanta din jud. Olt. Vreau sa stiu daca pot invoca exceptia de necompetenta teritoriala si sa cer stramutarea cauzei la Constanta?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 15:57, 30 Aprilie 2013
In contractul de locatiune ati prevazut o clauza referitoare la competenta teritoriala a judectoriei Constanta in caz de litigii, intre dv , partile?

Ptrivit art 107 c pr civ, cererea de chemare in judecata se introduce la instanta de la sediul paratului.
insa, avem si art 113 care reglementeaza o competenta teritoriala alternativa, oferind posibilitatea introducerii cererii de chemare in judecata fie la instanta locului prev in contract ,fie la instanta locului unde se afla imobilul,ptr cererile ce izvoresc dintr-un raport de locatiune a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! mă poate ajuta cineva cu răspuns la următoarea ... Madalina2323 Madalina2323 Buna seara! Mă poate ajuta cineva cu răspuns la următoarea speță: \" Împotriva lui x cu domiciliul în Medgidia sa formulat o cerere de chemare în ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a instantei de judecata valeanumarian57 valeanumarian57 - actiune civila cu trei parati , unul persoana fizica are domiciliul intr-o localitate iar ceilalti doi din care unul este persoana juridica au ambi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca asociatia cheama in judecata firma de administrare ... caradis caradis Buna ziua. Daca asociatia cheama in judecata firma de administrare instanta competenta sa judece este judec.din sec. asociatiei sau judec.din sec. firmei ? ... (vezi toată discuția)