avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie intretinere

Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privind unele nelamuriri.Sotul meu a primit ieri o citatie de la fosta sotie pt majorarea pensiei de intretinere a copilului din casatoria anterioara.Scrie ca prezenta nu e obligatorie,si ca poate trimite un inscris.Ce trebuie sa contina acel inscris? Situatia sta cam asa....ne-am casatorit,avem o minora in varsta de un an,sotul e in cocnediu de crestere a copilului si eu nu lucrez.Putem cere recalcularea pensiei in functie de aceasta situatie?La data cand sa stabilit suma pt copilul din casatoria anterioara sotul nu avea alte persoane in intretinere,dara cuma s-au schimbat datele problemei. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Anastasia_Maria , utilizator 15:12, 30 Aprilie 2013
Da, veti cere sa se stabileasca pensie functie de situatia dvs, trimiteti copie dupa acte doveditoare- certificatul copilului cel mic, dovada veniturilor tatalui
multumesc pt raspuns..pensia alimentara se poate calcula in functie de concediu de crestere a copilulu i? sau trebuie adeverinta de la locul de munca unde a lucrat ?.multumesc inca o data si imic er scuze ca pun atatea intrebari,dar nu am gasit lamuriri clare oricat am cautat pe internet.
In momentul asta contractul sotului e suspendat, nu are salariu.
Scrieti ca e in concediu de crestere copil.
multumesc de lamurire.O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in timpul concediului de maternitate grecristina grecristina buna! sotul meu are o fetita din prima casatorie, careia ii plateste pensie alimentara. daca sotul va intra in concediu de paternitate, va mai plati pensia? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara catalinagache catalinagache buna ziua, am o dilema si va rog sa ma ajuta-ti cu o opinie calificata. sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, caruia pana acum un an si jumatate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sipiran sipiran Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)