avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori prin reprezentare- audiere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori prin reprezentare- audiere minor

sunt in divort cu acord de mediere.atat eu cat si sotia suntem plecati din tara, eu in anglia cu minorul, sotia e in italia.avem termen la jumatatea lunii iunie, iar la termen avem persoane desemnate cu procura notariala care sa ne reprezinte.este obligatorie prezenta minorului la finalizarea procesului?
daca merg in tara cu minorul, ptr finalizarea divotului, daca sotia nu vine sa-mi faca procura de calatorie, mai pot pleca cu minorul , sa ma intorc in anglia?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:32, 1 Mai 2013
cel mai bine este sa angajati si un avocat ca sa nu aveti surprize. instantele sunt sceptice in ce priveste mandatatrii neavocati si pot solicta sa veniti personal pentru a semna in fata instantei trenzactia ( acordul de mediere este supus cenzurii instantei, avand valoarea unei tranzactii intre parti) de asemena daca minorul are penste 10 ani , audierea este obligatorie va fi dificil pentru un mandatar neavoct sa convinga instanta sa nu audieze.
Audierea se poate face si prin comisie rogatorie, dureaza insa mult mai mult.
Ce mandatariaveti?
Acordul de mediere cine l-a negociat? Dv. sau mandatarii? Au procura speciala? Ati vazut acordul, sunteti "de acord cu acordul"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de la distanta claudiu dan Arghius claudiu dan Arghius sunt despartit in fapt de sotia mea din anul 2006.Avem in comun doi copii care sunt coinstienti de faptul ca nu vom mai fi impreuna.Copii au peste 16 ani. In ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Cum obtin autoritatea exclusiva asupra unui minor? DianaSevescu DianaSevescu Buna ziua.As dori sa intreb cum as putea obtine autoritatea exclusiva asupra unui copil minor rezultat in urma unui concubinaj Momentan locuiesc in ... (vezi toată discuția)