sunt in divort cu acord de mediere.atat eu cat si sotia suntem plecati din tara, eu in anglia cu minorul, sotia e in italia.avem termen la jumatatea lunii iunie, iar la termen avem persoane desemnate cu procura notariala care sa ne reprezinte.este obligatorie prezenta minorului la finalizarea procesului?
daca merg in tara cu minorul, ptr finalizarea divotului, daca sotia nu vine sa-mi faca procura de calatorie, mai pot pleca cu minorul , sa ma intorc in anglia?
cel mai bine este sa angajati si un avocat ca sa nu aveti surprize. instantele sunt sceptice in ce priveste mandatatrii neavocati si pot solicta sa veniti personal pentru a semna in fata instantei trenzactia ( acordul de mediere este supus cenzurii instantei, avand valoarea unei tranzactii intre parti) de asemena daca minorul are penste 10 ani , audierea este obligatorie va fi dificil pentru un mandatar neavoct sa convinga instanta sa nu audieze.
Audierea se poate face si prin comisie rogatorie, dureaza insa mult mai mult.
Ce mandatariaveti?
Acordul de mediere cine l-a negociat? Dv. sau mandatarii? Au procura speciala? Ati vazut acordul, sunteti "de acord cu acordul"?
Despre divort
adiida
Suntem in USAavem 2 copii,de 6 ,respectiv 15 ani si vrem sa divortam,mai precis eu vreau,dar el este de acodr cu divortul ,precum si cu paftul ca amindoi copii ... (vezi toată discuția)