avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cum obtin autoritatea exclusiva asupra unui minor?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cum obtin autoritatea exclusiva asupra unui minor?

Buna ziua.As dori sa intreb cum as putea obtine autoritatea exclusiva asupra unui copil minor rezultat in urma unui concubinaj
Momentan locuiesc in strainatate impreuna cu copilul iar tatal nu mai vrea sa faca procura pentru calatoria din Romania in fiecare an.Tin sa precizez ca tatal nu a fost niciodata interesat sa se implice in viata copilului.Se poate face un acord de mediere care sa imi permita sa ies din Romania cu copilul fara a mai fi nevoie de acordul tatalui?Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
DianaSevescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:01, 10 Septembrie 2018
Puteți formula o acțiune prin care să solicitați instanței să suplinească al tatălui consimțământ, sens în care minorul se va putea deplasa.
De obținut autoritatea exclusivă este destul de dificil.
Luați legătura cu un avocat din țară.
Teoretic se poate, dacă tatăl acceptă o mediere și cooperează, pueți întocmi un plan parental și stabili fie ca el să vă dea procura ori de câte ori aveți nevoie, fie să vă cedeze autoritatea parentală exclusivă. Știu că legea prevede autoritatea parentală comună însă, în anumite situații, se admite și exercitatarea utorității părintești în mid exclusiv doar de către unul dintre părinți. Am avut un astfel de caz.
Va multumesc pentru ajutor!
In astfel de cazuri recomand ca medierea sa fie initiata prin avocat pentru a nu veni cu minorul in tara.
In caz de esuare a medierii in foarte scurt timp trebuie deschis procesul.

Daca se asteapta aiurea pot aparea probleme iremediabile pentru mame in astfel de cazuri.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Custodie unica minor,rog sfat piston85 piston85 O prietena s-a indragostit copilareste de o persoana care a lasat-o gravida si ulterior a fost arestat. Dupa 2 ani a fost eliberat,iar dupa 2 luni arestat din ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)