avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... refuz lichidator sa faca dosar pentru restituirea de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

refuz lichidator sa faca dosar pentru restituirea de salarii restante

Sotia mea a fost angajata la o firma din Sibiu, din iulie 2012, firma respectiva si-a mutat sediul social in Bucuresti. Din ianuarie 2013 Tribunalul Bucuresti a admis procedura insolventei, a fost numit un lichidator ca administrator judiciar.
Sotiei nu i-au fost platite salariile pe ultimele 6 luni lucrate in perioada aug 2011- ian 2012. Acum lichidatorul nu vrea sa faca dosar la Fondul de garantare, pentru a primi bani pentru plata salariilor restante, pe motiv ca Fondul nu ar avea bani, si ca are de facut un dosar stufos.Am 3 intrebari:
1.Unde trebuie facut dosarul la Bucuresti sau Sibiu?
2. Poate refuza lichidatorul intocmirea dosarului? Ce poate face legal, sotia mea, pentru a determina lichidatorul sa depuna dosarul la Fondul de garantare.
3. Lichidatorul nu doreste sa dea informatia cu ce suma apare sotia mea la creante salariale si daca apare, ne-a spus doar suma totala pe societate.
Mai subliniez faptul ca sotia detine o decizie definita si irevocabila de la Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la drepturile salariale neplatite.

Alte discuții în legătură

Procese stancea stancea buna ziua va impartasesc problema mea in anul 2009 am imprumutat 4 persoane cu o suma de bani un tata si 3fii acestia avind sami vinda o casa de locuit dar ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii din fondul de garantare Radiar Radiar Buna ziua, as vrea sa știu dacă există posibilitatea recuperării unor salarii restante din fondul de garantare, în cazul în care firma a intrat în ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 andao andao Buna ziua Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)