avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita fara instiintare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita fara instiintare

Buna ziua,
In luna ianuarie a anului 2012 am circulat pe A1 si dupa 5 luni si jumatate am primit o amenda de la Drumuri pt. lipsa rovinieta (desi aveam rovinieta pt. o saptamina dar am aruncat-o : mare greseala, dar asta este alta poveste). Am platit amenda pt. ca trebuia sa platesc impozitul la masina si la casa, dar nu am platit suma ce o datoram celor de la Drumuri.
Ieri am primit un e-mail de la banca cum ca mi s-a pus poprire pe cont pt. suma de 750 lei.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate pune proprire pe cont fara a fi intii instiintat de executor? Chiar asa daca cineva are pretentia ca ii datorezi bani se poate adresa unui executor si acela imediat iti baga mina in buzunar fara a te instiinta, avertza, soma?
2. Daca imi aduc bine aminte suma datorata era de 120 euro, adiaca aprox 540 lei. Diferenta reprezinta cheltuilei de executare?
3. Cum pot rezolva deblocarea contului dupa plata acestei sume?
4. Unde pot plati aceasta suma? In ce cont: al executorului (cont pe care nu il stiu)?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:49, 30 Aprilie 2013
Se poate. Poprirea se face fara somatie. Doar trebuie sa va instiinteze. executorii trimit instiintarea ulterior adresei de poprire, pentru a evita ca debitorul sa isi scoata banii din cont.

daca platiti suma datorata din contul poprit, banca va debloca contul, pentru ca s-a platit integral suma.
Sau puteti plati in contul indicat de executor si sa asteptati pana trimite adresa de ridicare poprire.
1-www.avocatnet.ro/content/for...
2-Contactati personal administratia fiscala responsabila domiciliului/sediului dvs- serviciul debite in urmarire,dosar in cuprinsul caruia veti gasi toate informatiile necesare,inclusiv datele de identificare ale contului de plata
3-Cu dovada platii se deblocheaza contul dvs
Din ce am vazut, pentru astfel de creante sunt folositi executorii judecatoresti. Asadar, nu prea conteaza contul anaf, decat daca se doreste sa se plateasca de doua ori debitul.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi blocate de catre executor, desi am platit ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna ziua. Acum ceva timp prietenul meu a primit o amenda pentru rovinieta, s-a platit amenda in sine de catre altcineva si din anumite motive nu a stiut ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi de catre administratia financiara alexcri77 alexcri77 Buna ziua in data de 15.10.2010 am primit o instiintare(recomandata,cu semnatura) cum ca toate conturile (cel de salariu si credit) au fost blocate datorita ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata taxei de despagubire 28 euro ion33 ion33 buna ziua, am fost executat silit pt neplata taxei de 28 euro asta dupa ce am platit amenzile pt rovinieta de 250 ron fiecare in 2013 (n am platit astia 28 ... (vezi toată discuția)