avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Conturi blocate de catre executor, desi am platit
Discuție deschisă în Executare silită

Conturi blocate de catre executor, desi am platit

Buna ziua.

Acum ceva timp prietenul meu a primit o amenda pentru rovinieta, s-a platit amenda in sine de catre altcineva si din anumite motive nu a stiut ca mai e de plata si taxa aceea de despagubire, el crezand ca s-a platit tot.
Drept pentru care a ajuns dosarul la un executor, asta dupa ce s-a judecat in lipsa , fara sa fi fost anuntat de acest aspect. Totodata, am aflat foarte tarziu de toata situatia, pentru ca aceste informari au venit la adresa de domiciliu unde nu mai locuieste nimeni de ceva timp.
In concluzie,i s-au blocat toate conturile.
Problema consta in faptul ca, desi banii au fost transferati catre executor inca de luni, astazi conturile lui sunt inca blocate.
Este legal asa ceva? Este normal ca, odata ce ai pus poprire pe un cont unde existau bani din care sa te infrupti, sa mai pui poprire si pe alte conturi? Si apoi, nu este legal si normal ca, in momentul in care ti-ai luat banii aia nemunciti, sa faci demersurile legale pentru ca omul respectiv sa isi vada de viata lui in continuare?
Asadar, cum trebuie procedat? Pentru ca pur si simplu din cauza acestor indivizi, sta cu salariul in cont si face foamea. Desigur ca acesti domni nu mai raspund la telefone vineri dupa ora 15.
Din punct de vedere legal, exista vreo posibilitate prin care sa poate fi reclamata aceasta situatie? Pentru ca mi se pare un abuz sa iti iei banii si sa imi tii conturile blocate in continuare.

Va multumesc anticipat pentru lamuriri si as aprecia daca ar veni cat mai repede, deoarece este o situatie urgenta.

Toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:00, 10 Iunie 2015
In 15 zile de la primirea somatiei de la executor trebuia facuta contestatie la executare. Daca s-a achitat deja, se castiga contestatia in instanta si se dau banii inapoi.
Solutia legala este contestatie la executare si, apoi, actiune ptr.intoarcerea executarii.
Soluția practică este să meargă la bancă să dovedească plata creanței pentru care s-a pus poprirea și să retragă suma din cont.În mod normal contul e indisponibilizat doar pînă la cuantumul debitului față de creditorul urmăritor, odată plătit debitul contul se deblochează.
Nu cred ca ,banca va debloca contul, deoarece are calitatea de tert poprit si, fara o hotarare de la instanta sau notificare de la executor nu va debloca contul.
Orice terț poprit este obligat să respecte legea, iar legea spune că nu se poate pretinde mai mult de către creditorul urmăritor.

O bancă cu simț de răspundere va debloca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire cont ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, ce fac cand am proprire cont de la ANAF? Cum procedez? (vezi toată discuția)
Urgent....poprire conturi ghimicim ghimicim a fost poprit un cont al societatii pt care lucrez. cum pot ridicca porirea cat mai repede? (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)