avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

in anul 2001 parintii mei cu socrii ne-au ajutat sa cumparam un apartament propietari noi dar cu uzufruct viager in favoarea celor 4,noi am locuit in apartament din 2001 pana in prezent ,in anul 2008 l-am renovat total,bagand foarte multi bani in el, noi am locuit in el ,noi am platit intretinerea impozit totul.mama mea a murit in 2012 eu cu sotia am vrut sa-l vindem socri sunt de acord dar tatal meu nu este de acord ,el si-a gasit pe cineva si ia bagat in cap ca jumatate din apartament este al lui si nu este de acord sa-l vindem,degeaba iam zis ca apartamentul este al nostru ca o sa sufere nepotii lui ,avem 2 copii, ca el este de piatar,eu sunt cadru militar si nu as vrea sa umblu prin istante sa ma judec cu el ,ce pot face ?va rog din tot sufletu dati-mi un raspuns.va multumesc pot sa anulez in vreun fel acest uzufruct sal dau in judecat socrii sunt de acord sa renunte la uzufruct mai putin el
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
baciueduard, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:13, 7 Mai 2013
Tatal dvs nu are un drept de proprietate ci doar un drept de uzufruct viager, daca pe contractul casei sunteti trecuti dvs proprietari.

Puteti vinde imobilul, insa cine il cumpara va trebui sa respecte uzufructul tatalui si - in aceste conditii - este greu de gasit un cumparator.
dar daca am divorta se poate vinde sau exista vreo solutie sai anulez dreptul de uzufruct viager ?

noi suntem propietari din 2001 si locuim si acum numai noi am stat in el am platit intretinerea si tot ce este in el practic el nu ma deranjat niciodat si nici socri dar de cand a decedat mama nu stiu ce spera sa obtina iubita tatalui,iar eu ma mut la galati in locuinta de serviciu si asa dori sal vand si sami cumpar in galati dar ma lovesc de refuzul tatalui de a renunta la uzufructul viager repet am uzufruct viager in favoarea 4 persoane tata mama care este decedata si socri
Uzufructul mamei s a Stins prin deces, ceilalti pot renunta sau sa vindeti impreuna apartamentul si sa I dati tatalui parte din pret.
tot nu am inteles daca pot face ceva sa scap de uzufructul tatalui este vreo metoda?sal dau in judecata sa demonstrez ca eu locuiesc de 12 ani acolo ca am platit tot din cei 4 care beneficiaza de uzufruct mama a decedat 2 sunt de acord-socrii,dar tata nu vrea ce este de facut?please help me

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Brianna.0420 Brianna.0420 Buna ziua! Parinti mei au cumparat apartamentul in care locuim de 28 de ani de la bunici cu uzufruct viager, la un an de la cumparare bunici au divortat si ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu clauza de uzufruct viager Margo72 Margo72 Buna ziua! As dori si eu un raspuns la problema pe care o am. Acum vreo 17 de ani mama si tatal meu mi-a facut mie si surorii mele contract de vanzare ... (vezi toată discuția)