avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

in anul 2001 parintii mei cu socrii ne-au ajutat sa cumparam un apartament propietari noi dar cu uzufruct viager in favoarea celor 4,noi am locuit in apartament din 2001 pana in prezent ,in anul 2008 l-am renovat total,bagand foarte multi bani in el, noi am locuit in el ,noi am platit intretinerea impozit totul.mama mea a murit in 2012 eu cu sotia am vrut sa-l vindem socri sunt de acord dar tatal meu nu este de acord ,el si-a gasit pe cineva si ia bagat in cap ca jumatate din apartament este al lui si nu este de acord sa-l vindem,degeaba iam zis ca apartamentul este al nostru ca o sa sufere nepotii lui ,avem 2 copii, ca el este de piatar,eu sunt cadru militar si nu as vrea sa umblu prin istante sa ma judec cu el ,ce pot face ?va rog din tot sufletu dati-mi un raspuns.va multumesc pot sa anulez in vreun fel acest uzufruct sal dau in judecat socrii sunt de acord sa renunte la uzufruct mai putin el
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
baciueduard, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:13, 7 Mai 2013
Avertismant moderator!

Stimat forumist @baciueduard,

Vă rog să nu mai dublați întrebările postate și să nu începeți o nouă discuție, cât timp aveți posibilitatea continuării celei deschise inițial.

În acest sens, Regulamentul Forumului prevede, printre altele:
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Vă mulțumesc,
moderator Andrei Grigoriu
Nu aveti Decat sa va intelegeti cu tatal dvs. Sau sa I dati bani .
dar dac demonstrez ca nu mai este in masura sa semneze,a fost internat la spitalul de boli nervoase,sau exista vreo metoda sa-l fortez prin lege sa-mi semneze.eu inteleg ce inseamna uzufruct viager dar vad ca nimeni nu a ainteles ca acest uzufruct a fost mai mult fictiv o masura a parintilor si a socrilor sa nu vindem casa aiurea,dar numai eu si sotia si copii am locuit in el din 2001 noi lam renovat si nu s-a pus niciodata problema ca nu este aprt meu dar acum tata a gasit pe alta femeia si aia ia facut capu calendar ca ar avea tata juma din casa mea.deci repet numai eu am locuit acolo numai eu am platit tot eu lam renovat,intrebarea mea este dac pot sal dau in judecata sa desfiintez acest uzufruct cu martori care sa declare ca eu am locuit acolo cu fratii mei care o sa declare sum a fost cu uzufructul cu socrii care sunt de acord sa renunte la uzufruct inclusiv cu domnul notar care ne cunoaste si stie de acest uzufruct.INTREBARAE ESTE DACA AM VREO SANSA SAU MA LUPT CU MORILE DE VANT.MULTUMESC
Stimate domn nu conteaza ce intentie ati avut, ce efectele actului pe care l ati incheiat si care din pacate sunt acestea! Daca doriti sa l puneti sub interdictie trebuie numit un tutore care sa semneze actele pentru dansul iar actele de dispozitie se autorizeaza in prealabil de instanta de tutela si se fac numai in interesul interzisului.
Deci....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)
Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu clauza de uzufruct viager Margo72 Margo72 Buna ziua! As dori si eu un raspuns la problema pe care o am. Acum vreo 17 de ani mama si tatal meu mi-a facut mie si surorii mele contract de vanzare ... (vezi toată discuția)