avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare fortata

In cazul in care eu am viza flotant in apartamentul in care locuiesc..si nu doresc eliberarea lui decat in momentul expirarii vizei, sub ce forma se poate cere evacuarea mea?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:16, 25 Mai 2005
Pentru evacuare nu conteaza viza.
In primul rand, daca aveti contract de inchiriere, in mod normal trebuie sa eliberati apartamentul la expirarea contractului.
In cazul in care contractul de inchiriere a ajuns la termen sau nu exista si nu eliberati de buna voie apartamentul, urmeaza sa fiti actionata in instanta , unde pe calea Ordonantei veti fi obligata sa parasiti apartamentul. Cu aceasta hotarare proprietarul va va evacua pe calea executarii silite.
Toate cheltuielile suportate de proprietar cu judecata si evacuarea vor cadea in sarcina dumneavoastra.
Buna ziua

Intreb si eu in continuare, pentru ca are legatura. Am cumparat un ap cu 4 camere, astazi era termenul limita de eliberare, dar fostul proprietar nu a miscat nici macar perdelele si de o sapt este de negasit. Speram sa avem cu cine ne intelege, dar as vrea sa stiu care este procedura legala de evacuare silita, care sunt pasii si cat dureaza (sutem si noi presati de timp de eliberarea ap in care stam).

va multumesc.
Actiune de evacuare - Judecătorie - în baza sentintei - evacuare prin executor judecătoresc.
Actiunea se face pe calea ordonantei.
Mai putin legal ar fi sa ei 3-4 bruneti mai bine legati si sa-i ajuti pe vechii proprietari sa scoata mobila din casa.
ORDONANTÃ PRESEDENTIALÃ ??????

Alte discuții în legătură

Evacuare sot ContSters142651 ContSters142651 Va rog din suflet,spuneti-mi si mie, cum sa imi evacuez sotul in pace si liniste? Am un sot violent,care ne ameninta pe toti din casa cu moartea si care ne ... (vezi toată discuția)
Referitor evacuare din apartament dana iorga dana iorga buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate. Triesc de ani buni alaturi de un sot agresiv si verbal si fizic , datorita faptului ca are ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Vasi00 Vasi00 Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot ... (vezi toată discuția)