avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare fortata

In cazul in care eu am viza flotant in apartamentul in care locuiesc..si nu doresc eliberarea lui decat in momentul expirarii vizei, sub ce forma se poate cere evacuarea mea?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:16, 25 Mai 2005
dovedirea proprietatii inseamna prejudecarea fondului. O actiune in evacuare are ca obiect si scop tocmai dovedirea dreptului celui care solicita evacuarea si lipsa dreptului celui evacuat. Or daca pe calede ordonanta presedentiala dvs dovediti proprietate cum este indeplinita aceasta conditie. Nu stiu cate cauze de acest gen ati avut dar in practica mea toate cererile de acest gen sunt respinse tocmai pentru ca se ajunge la anticiparea judecatii asupra fondului. Or tocmai, menirea ordonantei este de a nu afecta cu nimic judecata asupra fondului si VREMELNICIA MASURII DISPUSE PRIN EA.
De care anticipare a fondului e vorba cand ai titlu de proprietate.
Vezi ca persoana care intreaba are contract de vanzare cumparare pe apartament.
Si aprop[us nu sunt din Buzau.
Imi cer scuze daca am tras concluzia ca sunteti din Buzau din moment ce ati vorbit de procese acolo am presupus ca sunteti din Buzau.
Revenind la chestiunile juridice..
Conditiile ordonantei presedentiale: urgenta, neprejudecarea fondului.
Urgenta e usor de dovedit.
Ce intelegi dvs prin neprejudecarea fondului? Daca toate evacuarile s-ar obtine pe cale de ordonanta predentiala care mai e scopul si ratiunea unei actiuni in evacuare, actiune petitorie?
Prin obtinerea evacuarii pe cale de ordonanta presedentiala s-ar ajunge la anticiparea solutiei date intr-o actiune pe dreptul comun, nu pe calea unei proceduri speciale.
Or, cred ca suntem de acord ca forta unei hotarari date pe cale de ordonanta nu se poate compara cu cea a unei hotarari date pe drept comun.
De esenta ordonantei este vremelnicia masurii luate. Or nu cred ca asa ceva si-ar dori persoana repectiva, adica o masura a carei durata in timp este limitata, datorita modalitatii prin care a fost obtinuta.
va multzumesc pt raspunsuri (in special d-lui Romy care imi raspunde la o a doua intreabre), din fericire nu a trebuit sa folosim nici brunetii :-)))), nici legea, a plecat singur cu intarziere ce-i drept, dar orcium a fost calea cea mai simpla.

in schimb nu a platit pe lunile pe care l-a stat dupa ce am incheiat contractul (avem in contract specificat ca sunt
datoriile lui pana se muta). dar admin ne tot bate pe noi la cap sa platim.

Va multumesc,
Malina
Poti solicit Asociatiei de proprietari sa ti se calculeze cheltuielile de intretinere dupa mutarea in imobil, iar pentru restul sa ii actioneze in instanta pe vechii proprietari.
Problema se pune daca ai ce sa le ia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sot ContSters142651 ContSters142651 Va rog din suflet,spuneti-mi si mie, cum sa imi evacuez sotul in pace si liniste? Am un sot violent,care ne ameninta pe toti din casa cu moartea si care ne ... (vezi toată discuția)
Referitor evacuare din apartament dana iorga dana iorga buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate. Triesc de ani buni alaturi de un sot agresiv si verbal si fizic , datorita faptului ca are ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Vasi00 Vasi00 Buna.as dori sa intreb cum as putea sa obtin o hotarare prezidentiala pentru un minor ?as dori sa-l iau in vacanta dar nu pot ca imi trebuie procura si nu pot ... (vezi toată discuția)