avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata salariilor din contul firmei administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata salariilor din contul firmei administratorului

Este legal ca salariile cenzorului, femeii de servici precum si al presedintelui asociatiei sa fie platite din contul firmei la care este patron administratorul asociatiei?
La asociatiile de locatari este legal sa se adauge penalizari?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
mnmgfd, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:24, 2 Mai 2013
Nu este legal sa se plateasca salariile din contul firmei administratorului. Trebuie sa se plateasca din banii locatarilor.
Este legal sa se plateasca penalitati pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc.
Banii locatarilor se pare ca ajung in contul firmei administratorului. Nu inteleg aceasta procedura, de aceea va rog daca aveti amabilitatea sa imi explicati in cazul in care ati mai auzit de asa ceva!
In legatura cu penalizarile, stiu ca legal se aplica la asociatiile de propietari, nu stiu insa daca se aplica si la cele de locatari, legal.
Multumesc!
Firma care face administrarea condominiului nu are dreptul sa angajeze femeia de serviciu, cenzorul, etc. .
In mod cinstit ar trebui sa se scrie pe listele de plata ca penalitatile se calculeaza conf. L. 230/2007 sau HCL nr. X . Ei, si cum L. 230/2007 precizeaza aspectele cele mai importante ale condominiilor , dupa aceasta lege ar trebui si la dvs. sa se respecte unele aspecte. Aspectul penalizarilor dupa sistemul propriu al asociatiei de proprietari nu se aplica la asociatiile de locatari. In L. 230/2007 paragraful care precizeaza despre penalitatile dupa sistemul propriu, incepe cu cuvintele ,, asociatia de proprietari'' . Asa ca... .
Sunt firme de administrare care vin la asociatie si intocmesc contract ce contine un pachet de servicii. In acest pachet de servicii pot fi: administrator, casier, contabil, cenzor, femeie de serviciu, electrician, instalator s.a.m.d.
Daca intr-un asemenea contract se prevede ca asociatia va plati lunar suma de XXX lei in contul firmei, din acesti bani firma isi plateste salariatii sai printre care sunt si administratorul, casierul, femeia de servici....
Asa ca poate fi adevarat si
legal ca salariile cenzorului, femeii de servici precum si al presedintelui asociatiei sa fie platite din contul firmei la care este patron administratorul asociatiei
asa cum se spune in primul mesaj.


Consider ca aveti dreptate in cele spuse mai sus cu exceptia platii cenzorului. Acesta trebuie sa fie o persoana independenta de firma care se ocupa cu administrarea asociatiei si platita direct de asociatie.

Alte discuții în legătură

Fond de rulment -asociatia de locatari Gabriela Tanase Gabriela Tanase Firma la care lucrez este proprietara unui apartament intr-un imobil in care nu exista asociatie de proprietari ci doar Asociatie de locatari. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Recalcularea penalizarilor criluc2001 criluc2001 As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor ... (vezi toată discuția)