As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor +penalizari?2) Ce procent de penalizari poate percepe de la un restantier? Are voie sa perceapa acei 0.2% pe zi? Are personalitate juridica ?Presedintele poate lucra in Jandarmeria Romana?Va multumesc anticipat
Asociatia de locatari nu are personalitate juridica si, din cate stiu eu, nu poate da un restantier in judecata intrucat nu are calitate procesuala. De fapt, poate actiona in justitie, dar la primul termen instanta va constata ca asociatia nu are acea calitate procesuala si va respinge actiunea.
Acel procent de 0,2% pe zi poate fi aplicat NUMAI in baza unei decizii a Comitetului Executiv. In cazul in care aceasta nu exista, restantierilor li se vor imputa penalizarile impuse de furnizori (daca exista).
Presedintele Asociatiei de Locatari poate sa fie si presedintele Romaniei.
Cred că ar trebui să vă documentați.
Pe acest forum au fost puse astfel de intrebări.
In ceea ce privește profesia președintelui nu știu să fie o contradicție sau
conflict de interese.
@Mariana Apostol, presedintele unei asociatii de proprietari nu este o profesie, este o calitate...si daca orice proprietar poate fi ales in aceasta functie, fara a se specifica in lege in ce ar consta vreo exceptie, atunci oricine poate fi ales, vorba lui @armenteros...si presedintele Romaniei, daca ar sta in acel condominiu :)