avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalcularea penalizarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalcularea penalizarilor

As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor +penalizari?2) Ce procent de penalizari poate percepe de la un restantier? Are voie sa perceapa acei 0.2% pe zi? Are personalitate juridica ?Presedintele poate lucra in Jandarmeria Romana?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: criluc2001 , utilizator 19:33, 10 Decembrie 2009
Asociatia de locatari nu are personalitate juridica si, din cate stiu eu, nu poate da un restantier in judecata intrucat nu are calitate procesuala. De fapt, poate actiona in justitie, dar la primul termen instanta va constata ca asociatia nu are acea calitate procesuala si va respinge actiunea.

Acel procent de 0,2% pe zi poate fi aplicat NUMAI in baza unei decizii a Comitetului Executiv. In cazul in care aceasta nu exista, restantierilor li se vor imputa penalizarile impuse de furnizori (daca exista).
Presedintele Asociatiei de Locatari poate sa fie si presedintele Romaniei.
Cred că ar trebui să vă documentați.
Pe acest forum au fost puse astfel de intrebări.
In ceea ce privește profesia președintelui nu știu să fie o contradicție sau
conflict de interese.
@Mariana Apostol, presedintele unei asociatii de proprietari nu este o profesie, este o calitate...si daca orice proprietar poate fi ales in aceasta functie, fara a se specifica in lege in ce ar consta vreo exceptie, atunci oricine poate fi ales, vorba lui @armenteros...si presedintele Romaniei, daca ar sta in acel condominiu :)
Cu respect Dna Elga la acelaș lucru făceam și eu referire.Cred că exprimarea
nu a fost clară.Un președinte de asociație poate avea orice profesie.
va multumesc pentru lamuriri.cu stima

Alte discuții în legătură

Corectie financiara la apartament giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti, proprietarul unui apartament are de plata cote de intretinere restante si penalizari. Proprietarul plateste ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturi, va rog! amiali amiali buna ziua! Sunt intr-o mare dilema: In urma cu cateva luni mi-sa propus sa fiu administrator de bloc, intru-cat actualul administrator ocupa aceata functie ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)