avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalcularea penalizarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalcularea penalizarilor

As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor +penalizari?2) Ce procent de penalizari poate percepe de la un restantier? Are voie sa perceapa acei 0.2% pe zi? Are personalitate juridica ?Presedintele poate lucra in Jandarmeria Romana?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: criluc2001 , utilizator 19:33, 10 Decembrie 2009
Daca imi permiteti mai revin cu o intrebare la dumneavoastra.Asociatia de locatari a trimis o ADRESA unui restantier, in care i se aduce la cunostinta sumele restante si penalizarile aferente dand un termen de 30 zile in care sa plateasca ,Asociatia trebuie sa astepte sa treaca aceste 30 de zile sau il poate actiona in judecata inainte de implinirea celor 30 de zile?
Va multumesc anticipat
Intrebarea aceasta e de pus la asociatia respectiva. Normal ar fi sa astepte in termenul din adresa.
@criluc2001
Cei care administreaza si conduc asociatia sunt si ei oameni, vecini, proprietari din bloc si se gandesc ca poate restantierul este in imposibilitatea de a plati imediat. De aceea i se da un termen de plata, ca sa caute omul bani, sa imprumute, sa-i intre salariul sau pensia, etc.
Daca i s-a dat termen de 30 de zile asta nu inseamna ca restantierul trebuie sa astepta sa treaca acele 30 de zile. Logic este sa vina la asociatie imediat ce a primit adresa, sa plateasca macar o parte din restanta, sa-si ia un angajament ca mai plateste, etc.
Noi, de obicei trimitem notificari si le dam termen de plata 15 zile. Asteptam acele 15 zile si daca nu apare cu banii tot mai trec alte 15 sau 30 de zile pana pregatim actiunea pentru instanta ca doar avem si alte treburi de rezolvat in asociatie iar timpul trece repede.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Adriantot, moderator
va multumesc pentru ajutorul acordat,raspunsurile dumneavoastra fiindu-mi de un real ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectie financiara la apartament giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti, proprietarul unui apartament are de plata cote de intretinere restante si penalizari. Proprietarul plateste ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturi, va rog! amiali amiali buna ziua! Sunt intr-o mare dilema: In urma cu cateva luni mi-sa propus sa fiu administrator de bloc, intru-cat actualul administrator ocupa aceata functie ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)