avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalcularea penalizarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalcularea penalizarilor

As dori si eu cateva raspunsuri privind ASOCIATIA DE LOCATARI :1)Poate actiona in instanta locatarii care au restante ,pentru recuperarea restantelor +penalizari?2) Ce procent de penalizari poate percepe de la un restantier? Are voie sa perceapa acei 0.2% pe zi? Are personalitate juridica ?Presedintele poate lucra in Jandarmeria Romana?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: criluc2001 , utilizator 19:33, 10 Decembrie 2009
O greseala a calculelor, a inregistrarilor cotelor, penalizarilor, etc poate fi descoperita oricand. Chiar daca acea greseala a fost facuta de o persoana care mai este in functie sau nu, chiar daca un administrator gaseste singur greseala facuta de el, sau o gaseste cenzorul, presedintele, etc., greseala se poate si trebuie corectata.
Am gasit o greseala facuta cu 4 ani in urma. S-a incasat 700.000 lei pe chitanta la reparatii. S-a trecut in registrul de fond reparatii 100.000 lei ( de fapt era 700.000 fara liniuta de la 7). S-a facut corectarea atunci cand s-a descoperit, adica dupa 4 ani. In acest timp au fost 3 administratori, 4 presedinti, 3 randuri de cenzori. Si nu am condamnat pe nimeni.
La fel , se pot recalcula penalizarile in cazul cand se ajunge in instanta. Se cere calculul penalizarilor pe luni, zile, procente, pentru fiecare suma devenita restanta. Ori la asociatie, lunar se calculeaza altfel penalizarile. Intotdeauna exista diferente intre cele 2 sume. E normal si legal sa se recalculeze si corecteze aceste sume in documente de evidenta, in liste, in contabilitate.
Oricum e bine ca nu suntem la chirurgie sa se taie piciorul stang cand, de fapt trebuia sa se scoata maseaua de minte.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
Adriantot, moderator
Pentru @criluc2001
Solicitati pres sa va raspunda in scris in ce consta modificarea penalizarilor.
Predarea/preluarea soldurilor a fost facuta cu anumite valori, avand la baza fonduri.
Cei doi ar trebui sa prezinte CE si pres situatia acestei predari.
In cazul in care acceptati recalcularea cotelor, listelor, penalizarilor pentru intervale mai mari de timp ar trebui sa tineti cont ca unii au vandut ap, la altii s-au schimbat chiriasii, deci apare inechitatea.
Administratorul este obligat sa predea spre verificare in fiecare luna dosarul care cuprinde printre altele cererile de scoatere/adaugare nr pers la cheltuieli, modul de calcul si repartizare a cheltuielilor, chiar si calcul penalizari.
Cenzorul este cel care gireaza corectitudinea admin, tocmai prin verificarea acestor dosare, dar ce pretentii sa avem cand platim cenzor cu 100-150lei.
predarea-primirea gestiunii unei administratii presupune suficiente activitati,dar este indicat sa se intocmeasca situatia elementelor de activ si pasiv iar apoi sa se verifie exactitatea datelor prin semnatura de catre furnizori si proprietari
Va multumesc inca o data tuturor celor care m-ati ajutat in acesta problema.Am tras urmatoarele concluzii:1)Noul administrator poate modifica penalizarile chiar daca in prealabil tot el facuse o notificare cu o alta suma , pe care spune el asa a preluat-o de la vechiul administrator.2)noul admin. este la fel de vinovat ca si fostul deoarece a fost presedintele comisiei de cenzori.
123321123 a scris:

predarea-primirea gestiunii unei administratii presupune suficiente activitati,dar este indicat sa se intocmeasca situatia elementelor de activ si pasiv iar apoi sa se verifie exactitatea datelor prin semnatura de catre furnizori si proprietari

Le amestecati un pic. Nu are relevanta aici intocmirea situatiei elementelor de acti si pasiv. La baza unei actiuni de predare-primire a gestiunii intr-o asociatie stau documentele de evidenta, fisele individuale, listele de plata, registrul de casa, fisa furnizorilor, extrasul de cont, etc. Dar foarte important este daca in asemenea situatii avem cu cine discuta, de la cine prelua.

Alte discuții în legătură

Corectie financiara la apartament giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti, proprietarul unui apartament are de plata cote de intretinere restante si penalizari. Proprietarul plateste ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturi, va rog! amiali amiali buna ziua! Sunt intr-o mare dilema: In urma cu cateva luni mi-sa propus sa fiu administrator de bloc, intru-cat actualul administrator ocupa aceata functie ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)