avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ajutor - stramutare litigiu la Haga
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ajutor - stramutare litigiu la Haga

cum pot sa mut un proces din romania la haga pentru ca nu sunt multumita de justitia din tara noastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 6 Mai 2013
nu puteti.

doar dupa ce aveti solutia irevocabila puteti sesiza CEDO, dar trebuie sa firi constienta ca 90% se resping din start fiind declarate inadmisibile
Curtea la care va referiti dvs judeca numai cazuri de drept international public constand in dispute intre state. Sub nicio forma nu aveti ce litigiu sa promovati acolo.
Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga este organul judiciar al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aici se soluţionează diferendele internaţionale între state, atunci când toate celelalte opţiuni au fost epuizate.
si unde pot sa ma adresez sau unde pot sa imi mut procesul pentru a fi un proces drept
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere, poate ar trebui să apelați la serviciile unui avocat pentru a vedea dacă într-adevăr vă aflați într-unul din cazurile de strămutare prevăzute de lege și pentru a vă redacta, dacă este util, o cerere în acest sens.

Pentru a vă forma o idee despre mecanismul juridic al strămutării, vă invit să citiți art. 140 și următoarele ale Noului Cod de procedură civilă, care reglementează această materie.

Cu stimă.
@ manolache80

Singura institutie care va poate ajuta in sensul dorit de dvs este stramutarea ...art.140 C.proc.civ si urm.
În anumite situaţii în care judecarea în bune condiţii a unei pricini este pusă
sub semnul îndoielii, legea permite strămutarea pricinii la o altă instanţă decât cea care, în mod normal, ar fi competentă să o judece.
Strămutarea pricinilor, de la o instanţă la alta, intervine în cazurile arătate de lege, ori de câte ori judecata în bune condiţii a pricinii la instanţa competentă, care a fost sesizată ar putea fi periclitată, datorită unor împrejurări de natură a pune sub semnul îndoielii obiectivitatea şi prestigiul instanţe

art.140 c.proc.civ.
(1) Strămutarea procesului poate fi cerută pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranță publică.
(2) Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparțialitatea judecătorilor din cauza circumstanțelor procesului, calității părților ori unor relații conflictuale locale.
.....

Alte discuții în legătură

Formula cerere de stramutare a unui dosar dupa ce in cauza a fost respinsa o cerere de recuzare formulata de catre judecator cristina69 cristina69 Buna dimineata Speta este urmatoarea: Intr-un litigiu de munca aflat in apel , judecatorul caruia i-a fost repartizata cauza spre solutionare a formulat o ... (vezi toată discuția)
Mutarea procesului in alta localitate 9fpa 9fpa Un proces in desfasurare se poate muta la un tribunal din alta localiate,cu angajarea unui nou avocat?In ce conditii? (vezi toată discuția)
Tergiversari in tribunale ContSters74363 ContSters74363 Buna ziua Vreau sa va intreb daca, consider ca procesele mele sunt tergiversate de un judecator, care consider ca trage de timp de diferitele amanari ale ... (vezi toată discuția)