avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretare hotãrâre de condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretare hotãrâre de condamnare

va rog ajutati-ma

"Solutie: Prin sent.pen.81/11.02.13, Condamnă inculpata X , pentru săvârşirea infracţiunii de - vătămare corporală din culpă prev. de art.184 al. 2 şi 4 Cp la pedeapsa închisorii de 1 an

În temeiul art. 81 şi 82 C.pen. , dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani închisoare Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen. , privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei Obligă inculpatul alături de asigurătorul Ufficio Centrale Italiano prin mandatar Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România cu sediul în Bucureşti , str. Vasile Lascăr nr. 40-40 bis, et. 6, sector 2 la plata către partea civilă Y a următoarelor sume de bani: 6000 lei despăgubiri civile şi la plata unei rente viagere de 50% din venitul minim pe economie lunar până la reverificarea stării de sănătate a părţii civile Y

Obligă inculpata alături de asigurătorul Ufficio Centrale Italiano prin mandatar Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România cu sediul în Bucureşti , str. Vasile Lascăr nr. 40-40 bis, et. 6, sector 2 la plata sumei de 10000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Y

Obligă inculpata alături de asigurătorul Ufficio Centrale Italiano prin mandatar Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România cu sediul în Bucureşti , str. Vasile Lascăr nr. 40-40 bis, et. 6, sector 2 la plata sumei de 3202,38 ron reprezentând cheltuielile de asistenţă medicală acordată d-nei Y în perioada 03.03.-19.03.2010 , la secţia Ortopedie. Obligă inculpata la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare către stat Obligă inculpata la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către partea civilă Y reprezentând onorar avocat din oficiu Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.04.2013.

[Folositi "Raspunde", nu "Citeaza" cand doriti sa completati un mesaj deja postat - 30 de minute dupa ce l-ati publicat aveti aceasta posibilitate, si va rog nu mai scrieti nume si date personale in mesaje.]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2013
Admin, administrator
ma scuzati ce cale de atac am va multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Sentinta pronuntata se poate ataca cu o singura cale de atac- recurs, in termen de 10 zile de la comunicare.
Nu asteptati comunicarea hotararii motivate, pentru ca aceasta nu se comunica.
Se comunica in schimb o copie a dispozitivului sentintei ( dispozitiv= ceea ce a dispus instanta= ceea ce ati postat mai sus).
Pe de alta parte, nu e musai sa asteptati comunicarea dispozitivului, ci puteti declara deja recurs daca aveti nemultumiri fata de hotararea pronuntata.

Revin ...pentru ca sentinta dvs. a fost recurata deja si este definitiva prin respingerea recursului la data de 25.04.2013...ati postat completarea mesajului aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Acum.. daca intrebati de fapt ce cale de atac mai aveti dupa ramanerea definitiva a hotararii, atunci raspusnul este doar cai extraordinare- revizuire /contestatie in anulare, insa numai in masura in care exista motive dintre cele care sunt prevazute expres si limitativ in textele de lege respective.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna dimineata calea mea de atac a sentintei este ca la acelasi picior am fost operata a doua oara ,nam fost citata ptr un certificat medicol legal dinti mi sau rupt in accident am depus acte dar nimic ,acum la cluj am depus cheltuilelile toate ca in prima sentinta avocata care am avuto din oficiu nu ma anuntat eu din lipsa banilor nam putut lua legayura cu ea eu am in crestere doi copi in clasa a 7 si o mama bolnava din pensia ei traim ,v rog sfatuitima se poate da un certificat medicol legal dupa 3ani cred ca biletu de iesire va rog mult
buna dimineata nu stiu hotarirea definitiva imi vine acasa si in cit timp pot face contestatie sau revizuire va multumesc ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avariate masina Marian.ciucan Marian.ciucan Buna seara as vrea sa stiu si eu cam cat ma-r costa sa dau in judecata pe cineva pe parte civila .Am patito intr-o localitate din jud Neamt cu un carutas care ... (vezi toată discuția)
Plata reparatiilor la autovehicule dupa ce au fost reparate AlexRDC AlexRDC Buna ziua, Dupa ce am avut un incident neplacut, avand in fata imobilului cele 2 masini persoanle intr-o zi a trecut un autovehicul cu numere de Bulgaria si a ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)