avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urmeaza sa divortez, sotia ma ameninta ca nu imi va ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urmeaza sa divortez, sotia ma ameninta ca nu imi va permite sa imi vad copilul

Buna ziua !
Am incercat in nenumarate randuri sa gasesc un raspuns la intrebarea:CE DREPTURI ARE TATAL DUPA DIVORT,,insa nimeni nu este concret in a raspunde.Trebuie sa mentionez ca sotia va fi cea care initiaza procesul de divort si tot ea este cea care ma ameninta ca nu am sa-mi vad copilul nici macar o ora.Nu imi este teama de asta insa doresc sa stiu si eu,daca este cineva sa imi raspunda concret la aceasta intrebare,care sunt drepturile unui tata dupa divort,cu privire la vizita si ingrijirea copilului.
Va multumesc anticipat!
nimeni nu poate sa iti dea pentru ca nu are de unde sa stie cum gandeste judecatorul.incredintarea minorului o stabileste instanta daca nu se pun de acord parintii.ce face sotia dumneavoastra sunt sicane,o sa mai fie de acum incolo.un proces de divort e greu pentru parti...angajati-va avocat si discutati cu dansul.
Ca sa stiti concret va trebui stabilit un program de vizita.
Pana la stabilirea programului de vizita de catre instanta este greu de spus.
Doar atunci se poate vorbi de concret...
Teoretic, aceleasi drepturi ca si pana acum. Ambii parinti exercita autoritatea parinteasca chiar daca domiciliul copilului se va stabili la mama. Doar in cazul in care nu va intelegeti, veti fi nevoit sa cereti sa vizitati copilul dupa un program stabilit de instanta.
Autoritatea parinteasca comuna care este regula in prezent inseamna ca ambii parinti hotarasc de comun acord in ceea ce privesc evenimentele importante din viata copilului, educatia, cursurile urmate, sporturi, alegerea medicului de familie etc. Daca parintii nu se inteleg decide instanta.

Instanta va stabili si care este domiciliul minorului, cu care dintre parinti.

Celalalt parinte are dreptul de a veghea la cresterea si educarea copilului, de a contribui la aceasta si de a mentine relatiile personale cu acesta, printr-un program de vizita adecvat varstei minorului (vizite in week-end, vacante etc).

Incercati un dialog cu sotia, macar de dragul copilului, pt ca daca nu decideti dvs de comun acord, va hotari un strain, in speta instanta.

Spuneti-i sotiei ca minorul are dreptul sa aiba atat tata, cat si mama.
Daca mama nu vrea este posibil sa nu va vedeti copilul decat peste 2-3 ani...
Depinde cat va investi in aceasta chestiune...

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Divort cu minori pe cale amiabila elea elea vrea sa divortez ,se poate divorta de comun acord la notar daca avem un copil minor eu nu am pretenti sa fac partaj vreau de cit sa ne intelegem programu la ... (vezi toată discuția)