avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare proprietate in baza certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare proprietate in baza certificatului de mostenire

Problema:
Doresc vanzare unui imobil mostenit de la parinti dar intampin dificultati in intabularea imobilului. Am facut certificatul de mostenitor dar nu pot face intabularea deoarce nu am acte care dovedesc ca stra bunicii au cumparat imobilul de la vanzator in jurul anului 1920. S-au facut doar cerificate de mostenitor din generatie in generatie. Se poate rezolva aceasta problema fara a avea actul initial de vanzare cumparare a imobilului?
PAI FORMULATI O ACTIUNE IN CONSTATAREA DOBINDIRII UZUCAPIUNII DE 30 ANI ATI PLATIT IMPOZITELE ? AVETI VREUN INSrCIS TRASLATIV SAU DECLARATIV DE DREPTURI PATRIMONIALE ? DORITI CA ACESTIMOBIL SANU REVINA STATULU ICA FIIND UNUL FARASTAPIN PRECUMPREVEDE LEGEACIVILA? APROPO UNDE ESTE IMOBILUL DIN CE ESTE COMPUS CE NUMAR PURTA DOSARULPRIVIND RECTIFICAREA INCCHEIERII DECARTEFUNCIARA ?

:rtfm: Ati citit cumva ceea ce a scris elis putin mai sus cu privire la regulamentul de postare ? Se pot lua si masuri mai eficiente decat avertizarea. :rtfm:
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Proprietatea este compusa din casa de locuit + anexe + teren aferent aprox 150mp si se afla intr-un carier de case in oras. Nu cunosc detalii privind numarul dosarului de rectificare a incheierii delcaratiei de carte funciara. unde il pot gasi?

-as dori sa nu mai discutati in contradictoriu, nu mai stiu ce informatie sa o iau de buna si care nu! Stima si multumesc foarte mult pentru ajutor
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
andreiutz, utilizator
daca ati platiti impozite inseamna ca aveti rol fiscal. acesta s-a deschis pe numele dumneavoastra, respectiv al antecesorilor dumneavoastra in baza unui act translativ de proprietate referitor la acel imobil - incercati deci sa obtineti o copie de la arhiva administratiei financiare!
Multumesc mult pentru ajutor tuturor! Chiar m-au ajutat foarte mult sfaturile dumneavoastra. Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire proprietate barbie_86 barbie_86 In anul 1983,bunicii ei au cumparat de la un proprietar,(acum revenindu-mi mie conform cetificatului de mostenitor)un imobil compus din teren in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gigelas gigelas Buna seara, Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original). A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983. Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)