avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a plecat de acasa, pot folosi masina daca e pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a plecat de acasa, pot folosi masina daca e pe numele ei?

pot folosi masina pe numele sotiei in - bun comun- daca aceasta a plecat de acasa ? inca nu s-au bagat actele de divort. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:07, 3 Mai 2013
cristi 22577 a scris:

pot folosi masina pe numele sotiei in - bun comun- daca aceasta a plecat de acasa ? inca nu s-au bagat actele de divort. va multumesc!

Pacat...Da, o poti folosi.
Da, daca este bun comun, achizitionat in timpul casatoriei,
Da, aveti dreptul in mod legal de a folosi masina.
Problemele vor aparea atunci cand ea va dori sa o recupereze.
Ar trebui sa va ganditi cum sa procedati inca de acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism fara acordul sotiei cauneac cauneac Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca sotul sa instraineze (vanzare sau donatie) un autoturism fara acordul sotiei. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)