avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PRESCRIERE PEDEAPSA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PRESCRIERE PEDEAPSA

IN 2003 ANUI AMIC I S-A DAT O PEDEAPSA DE 3 ANI SI 6 LUNI.A PLECAT IN ITALIA INAINTE DE TERMINAREA PROCESULUI,IN 2002.IN 2005 A AVUT UN ORDIN DE EXTRADARE DAR ROMANIA NU ATRIMIS ACTELE NECESARE EXTRADARII IN TERMENUL DE 40 ZILE SI DOSARUL S-A ARHIVAT PROVIZIONAL.IN 2012 S-A PRESCRIS PEDEAPSA DAR DSTATUL ROMAN NU VREA SA O PRESCRIE DEOARECE SPUNE CA DATORITA FAPTULUI CA A FOST ARESTAT IN 2005 A INCEPUT EXECUTAREA PEDEPSEI.IN 2009 S-A TRIMIS ALT ORDIN DE EXTRADARE CARE CONFORM STATULUI ITALIAN NUA AJUNS.SE POATE PRESCRIE PEDEAPSA?JUDECATORUL DIN ROMANIA SPUNE CA ACESTE MANDATE DE EXTRADARE INTRERUP TERMENUL PRESCRIERII?VA ROD MULT SA MA AJUTATI.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:26, 3 Mai 2013
Este posibil sa nu se fi prescris din cate inteleg eu.
Poate incerca un proces daca doreste sa afle daca a intervenit sau nu prescriptia executarii pedepsei.
Isi poate angaja avocat si sa nu vina la judecata sau daca doreste poate veni in tara dar va fi arestat pana se judeca procesul.
Singura modalitate ca sa se convinga daca s-a prescris sau nu este sa deschida proces.

Pana la urma va fi probabil extradat...
In caz ca prima cerere de extradare s -a intocmit dupa implinirea termenului de prescriptie ,toate celelalte cereri de extradare vor avea aceeas soarta ,tardive. Trebuie studiat dosarul pt . un raspuns corect .
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2013
avvalentina, utilizator
Se pare ca cererea de extradare s-a depus in termenul de prescriptie a executarii pedepsei inchisorii.

Apare insa problema referitoare la simpla depunere a cererii de extradare chiar daca s-a facut in interiorul termenului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)